Je bent hier:

Coaching

Opleidingen

Coaching doet zijn intrede in steeds meer beroepen, waardoor vaardigheden op dit gebied alsmaar belangrijker worden. Voor coaches en geïnteresseerden in dit vakgebied hebben we een divers scholingsaanbod ontwikkeld.

Teamcoaching (post-hbo)

Wil je je ontwikkelen in de begeleiding van teams? Ontwikkelfasen van teams, patronen die de resultaten van een team in de weg kunnen staan en groepsdynamica zijn onderwerpen die aan bod komen. Je wordt in vijf maanden opgeleid tot erkend coach, als je je laat registreren bij de St!R. Ook ontvang je van de beroepsorganisatie voor coaches NOBCO 75 punten in het kader van de permanente educatie (PE).

Individuele coaching (post-hbo)

Wat zijn de basisvaardigheden van een professionele coach? Welke methoden en technieken kan je inzetten en hoe ontwikkel je een krachtige leeromgeving voor de coachee? Ontwikkel jezelf in vijf maanden tijd tot een erkend coach. Na succesvolle afronding kan je je laten inschrijven bij de St!R.

Master Organisatiecoaching

Met deze tweejarige deeltijdmaster ontwikkel je vaardigheden in het begeleiden van leerprocessen en verandertrajecten op organisatieniveau. De Master Organisatiecoaching is door de NVAO geaccrediteerd en erkend door de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC). Je ontvangt de titel Master of Arts (MA).

De Haagse Hogeschool heeft daarnaast ook een uitgebreid aanbod aan deeltijdopleidingen, zowel bachelors als associate degrees. Meer informatie hierover is te vinden op de website van De Haagse Hogeschool.

Brochure

Vraag de brochure aan voor meer informatie over de inhoud van de opleidingen.

Vraag brochure aan

Podcast

In de podcast 'Understand what matters' praten we over het coachingsvak. Het vak van coach is in Nederland een vrij beroep. Iedereen kan zich in principe een coach noemen, zonder dat er enige erkenning of opleiding vereist is.

Wanneer ben je eigenlijk een goede coach? Docenten en alumni delen hun ervaringen en vertellen je alles over het vak. Beluister de podcast.

Afstudeeropdracht - organisatiecoach in een verwaarloosde organisatie

"Stimuleren de gehanteerde leiderschapsstijlen van de locatiemanagers de gewenste teamontwikkeling?" Een stevige afstudeeropdracht van één van onze studenten. Literatuuronderzoek, observaties, onderzoek naar de teamontwikkeling met het teamfasemodel, het meten van de leiderschapsstijlen én organisatie van focusgroepen. Met als resultaat een verrassende conclusie dat de leiderschapsstijlen van de teamleiders passen bij de beoogde teamontwikkeling. Maar dat de context de grote boosdoener is. Gebrek aan kadering, regie en personeelstekort zorgen voor een vicieuze cirkel. Lees het artikel.

De organisatiecoach als verbinder van twee werelden

Als organisatiecoach richt je je expliciet op het tussengebied tussen coaching, organisatieadvies en opleiding. Een relatief nieuw tussengebied voor professionals die bij willen dragen aan duurzame verandering. Je bent bereid om de grenzen van je eigen professie wat op te rekken. En vooral vraagt het om de bekwaamheid te ontwikkelen om op onbekend terrein professioneel op te treden. Meer weten? Lees het artikel.

Mauritshuis_Hofvijver

Heb je nog vragen of kunnen we je op een andere manier helpen? Neem contact met ons op!