Life as a student/ Student aan het woord

Een transparante overheid door kunstmatige intelligentie: deze student-ondernemer zorgt ervoor!

Toen Johan van Zaanen (26) bachelor student aan De Haagse Hogeschool was, werd al snel duidelijk dat hij de potentie en de ambitie had om een start-up te leiden. Hoofddocent Frank de Poorter denkt aan Johan terug als een bovengemiddeld presterende student, die de opleiding de Bachelor of Business Administration een jaar sneller afgerond heeft dan ervoor staat. Vooral Johan’s sociale vaardigheden, analytisch vermogen en werkethos werden geroemd. Vervolgens kwam het erop aan om deze vaardigheden, gecombineerd met opgedane kennis, toe te passen op de praktijk.

In zijn stageperiode en tijdens zijn werk, na de opleiding, werkte Johan aan de toepassing van Artificial Intelligence bij You-Get BV gebruikmakend van het IBM Watson platform en gebaseerd op Supervised Machine Learning en Tekst Mining. Totdat hij de kans kreeg om samen met twee partners voor zichzelf te beginnen.

En dat hebben veel professionals die politieke ontwikkelingen volgen geweten!

Want politieke ontwikkelingen zijn natuurlijk erg relevant voor veel organisaties: van verenigingen en stichtingen tot grote corporates en MBK-bedrijven. Politiek heeft namelijk impact op alle soorten terreinen. Maar hoe blijf je als organisatie op de hoogte van alle ontwikkelingen, besluiten, kansen en bedreigingen?

Traditioneel werden al deze ontwikkelingen met de hand gevolgd. Maar dat kon slimmer dacht Johan met zijn partners Caspar Pille en Demin Dekker. Met hun start-up Polpo - Slimme Politieke monitor zijn zij vanaf 2017 een platform gaan bouwen waarmee alle politieke ontwikkelingen automatisch en slim gevolgd kunnen worden. Met slim wordt het gebruik van kunstmatige intelligentie bedoeld. Zo kan het platform automatisch inzicht geven in belangrijke stakeholders en ook je voorzien van de juiste updates, met zo min mogelijk ruis.

Het bedrijf is enorm gegroeid in een aantal jaar en dat is iets om trots en dankbaar om te zijn. En dus was Johan op zoek naar verdieping van zijn kennis van bedrijfsvoering. Sinds het voorjaar van 2022 is hij daarom trots en enthousiast deelnemer aan het #MasterofBusinessAdministration programma van The Hague Graduate School, onderdeel van De Haagse Hogeschool. Deelname aan de #MBA helpt hem om op meer kennis te krijgen van strategie en groei van bedrijven.

Johan is een jonge ondernemer met een aansprekend klantenbestand en een behoorlijke groep jonge professionals in dienst. Polpo bedient onder andere Bouwend Nederland, de Hartstichting, CZ en de Nederlandse Vereniging van Banken. En bij Polpo werken er inmiddels meer dan tien medewerkers. Omdat hij op zijn jonge leeftijd al deze verantwoordelijkheden heeft, is Johan van mening dat het van groot belang is om echt bekwaam te zijn.

Zoals Johan zelf zegt: “De ondernemersdrive zit er bij mij in en ik wil mezelf op deze manier continu blijven ontwikkelen. Dit is ook belangrijk om alle gebruikers van het platform steeds weer van de beste dienstverlening te voorzien.”

Wat ons betreft is dit een uitstekend voorbeeld van een Leven Lang Ontwikkelen #LLO. Het doorlopend ontwikkelen van kennis en vaardigheden maakt het verschil in de werkpraktijk. Wij zijn bijzonder trots op Johan als alumnus van De Haagse en als deelnemer van de MBA en kijken uit naar zijn verdere ontwikkeling als professional en ondernemer!