• 28 oktober 2021
  • € 400,-
  • Online
  • Masterclass

• Je wilt ontdekken waar de kansen van industriële robots liggen.
  • Je wilt vanuit de praktijk inzicht krijgen in de basisprincipes; zelf aan de slag dus!
  • Je wilt inzicht krijgen in het werkveld van robotica, de rol van een systeem integrator en robotingenieur.
  • Je wilt je licht opsteken bij deskundige docenten van De Haagse Hogeschool.
  • Je wilt het ‘Hands-on met Robots’ certificaat van De Haagse Hogeschool behalen.

Heb of krijg jij in je werk te maken met robotisering, en wil je daar meer over weten?

In vier weken doe je de essentiële kennis en vaardigheden op in te schatten wat de kansen zijn voor robotica binnen projecten in de industrie. Je leert werkprocessen en informatiestromen analyseren en optimaliseren. Je leert de basisprincipes van robotica kennen aan de hand van het zélf in elkaar zetten en werkend krijgen van een rijdende robot! Alle onderdelen hiervoor krijg je toegestuurd. Tijdens de masterclass begeleiden we je met het bouwen en laten bewegen van de zelfbouwrobot, en het inzetten van de robot in de ‘echte wereld’ door het rijden met sensor. Je leert over algoritmes, coördinatenstelsels en verschillende vormen van waarneming. Ook komen de meest actuele technieken en sensoren aan bod. Kortom: je krijgt vanuit de praktijk van het bouwen en besturen van een robot inzicht in de belangrijkste concepten en principes binnen het werkveld van robotica.

De masterclass levert je het ‘Hands-on met Robots’ certificaat van De Haagse Hogeschool.

Online en flexibel

Deze masterclass, volledig online, gaat van start op donderdag 28 oktober. Elke week bestaat uit een combinatie van online lessen en thuiswerkopdrachten, ondersteund door de docent via een online forum. Er zijn ook iedere week live videocolleges waarin o.a. de industriële robots in de werkplaats van De Haagse Hogeschool gedemonstreerd worden en ruimte is voor vragen rondom het werkend krijgen van je robot en de principes hierachter.

Per week moet je rekening houden met een tijdsinvestering van ongeveer 4 uur. Je hebt maximaal 2 uur aan optionele contactmomenten, in de vorm van videocolleges via Microsoft Teams, waarschijnlijk op donderdagochtend van 10.00 tot circa 12.00 uur.

Daarnaast besteed je 2 à 3 uur aan de online lessen en thuiswerkopdrachten. De online lessen volg je binnen de handige online leeromgeving van de TU Delft en kun je doen wanneer het jou die week uitkomt.

Voor jou?

Deze masterclass is bedoeld voor de volgende doelgroepen:

• Professionals die in aanraking (gaan) komen met robotica op de werkvloer;
  • Professionals in projectmanagement, installatietechniek, elektrotechniek, toeleverende bouwwereld en werktuigbouwkund;
  • (Aankomende) studenten die zich willen oriënteren op het robotica werkveld en opleidingen;
  • Docenten vo/vmbo/mbo/hbo binnen het technisch werkveld die meer inzicht willen in robotica in de industrie.

Twijfel je of deze masterclass bij jou past? Bespreek het met een van onze docenten. Neem contact op via robotica101@hhs.nl.

Het programma beslaat in totaal 4 weken. Per week ga je met specifieke onderwerpen aan de slag.

• Week 1: introductie, toepassingen en bouwen van je robot
  • Week 2: gebruik van een robot, voorzorgsmaatregelen, je robot laten bewegen
  • Week 3: inzicht krijgen in hoe een robot met zijn omgeving omgaat, functies, sensoren, rijden met je robot en sensor input op je robot maken
  • Week 4: robots in de echte wereld, system integration, eindopdracht

Eindopdracht

Je sluit de masterclass af met een eindopdracht waarin je je robot specifieke opdrachten laat doen. In de eindopdracht pas je al je opgedane robotica-kennis toe.

Jouw investering

• Duur masterclass: 4 weken
  • Totaal aantal uren per week: 4 uur
  • Online videocolleges: maximaal 2 uur per week
  • Zelfstudie: ongeveer 2-3 uur per week

• Kosten: € 400 euro inclusief zelfbouwrobot

• Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen.
  • Je organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
  • Voor actuele informatie bel je met de Belastingtelefoon 0800-0543. Meer informatie over de regeling vind je bij de Belastingdienst.

Er zijn geen toelatingseisen voor deze masterclass. De masterclass is specifiek ontwikkeld voor professionals die in hun beroepspraktijk in aanraking (gaan) komen met robotisering en zich hierin willen verdiepen. En (aankomende) studenten die inzicht willen krijgen in het robotica werkveld en opleidingen hiervoor. We verwachten geen voorkennis op het gebied van programmeren. Voor mensen die wel kunnen programmeren biedt de masterclass voldoende uitdaging.

• Vmbo / havo / mbo denk- en werkniveau
  • Voertaal: Nederlands

Na deze masterclass kun je inschatten wat de kansen zijn voor robotica binnen projecten in de industrie. Je kunt werkprocessen en informatiestromen analyseren en optimaliseren. Je hebt inzicht in de belangrijkste concepten en principes binnen het werkveld van robotica. En je hebt zelf een robot in elkaar gezet!

Bij het succesvol afronden van deze masterclass behaal je het certificaat van afronding van De Haagse Hogeschool.

Docenten

Deze masterclass is ontworpen en wordt gegeven door zeer ervaren docenten van op het gebied van smart manufacturing en robotica.

Roel Trachsler
Roel Trachsler Docent van de masterclass, docent mechatronica en beheerder Betafactory werkplaats Jarenlange praktijkervaring met automatisering en onderwijs.

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van jouw organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wilt je meer weten over deze masterclass? Neem contact met ons op! Wij zijn bereikbaar via robotica101@hhs.nl.