• datum volgt asap
  • 3 dagen
  • Masterclass
  • 21 uur

• Je wilt meer grip krijgen op zoiets ongrijpbaars als groepsdynamica.
  • Je wilt meer bereiken met groepsdynamica, om zo een team sterker te maken.
  • Je wilt je marktwaarde als teamcoach vergroten met deze masterclass.
  • Je wilt dat wat je hebt geleerd direct in de praktijk brengen.

Het lijkt een innerlijke tegenstrijdigheid. Spelen met groepsdynamica. Als team- of organisatiecoach weet je als geen ander hoe snel de groepsdynamica kan veranderen. Van positief naar negatief. Van serieus naar melig. Als een bal die zomaar naar alle kanten kan stuiteren. Toch is de groepsdynamica voor jou het middel en instrument om een groep sterker en effectiever te maken. Maar hoe? Als je al patronen ziet, hoe stuur je daar dan op? In de driedaagse masterclass Spelen met groepsdynamica leer je op een heel praktische manier het spel beter in de vingers te krijgen. Je kunt daarvan dankbaar gebruikmaken in je professionele coachingspraktijk.

The Hague Graduate School, onderdeel van De Haagse Hogeschool, geeft haar masters en post-hbo-opleidingen altijd een zeer praktische insteek. Praktijkgericht onderzoek maakt ook een belangrijk deel uit van de masterclass Spelen met groepsdynamica, een uitdagend nascholingstraject voor coaches.

Praktijkervaringen

Wanneer je je aanmeldt voor deze masterclass, nodigen wij je graag uit jouw eigen praktijkervaringen mee te nemen. In de drie dagen spiegelen we een willekeur aan eigen ervaringen aan de theorie. Volgens die theorie is het de taak van de team- of organisatiecoach om een team tot interactie te verleiden. Is die er, dan kun je wellicht patronen zien in hoe teamleden reageren. Je legt die voor het team bloot, waarna het team daar zelf op gaat sturen. Maar werkt het ook echt zo? Wat zijn jouw eigen ervaringen en wat heb je aan de ervaringen van je medestudenten?

Practic lab

Nadat we de praktijkervaringen met je hebben verzameld en geïnventariseerd, ga je aan de slag in een practic lab. Je ontwikkelt daar handvatten die je kunnen helpen bij jouw interventies als coach. Heel hands-on breng je de theorie tot leven.

Om de kwaliteit van de masterclass te kunnen garanderen, ondergaat deze regelmatig een strenge kwaliteitstoets.

Voor jou?

Je bent al minimaal twee jaar actief als teamcoach of organisatiecoach. Je hebt ervaren hoe belangrijk het is om de groepsdynamica binnen een team te onderkennen. Om zo doende het team tot meer effectiviteit te verleiden. Daarover wil je veel meer te weten komen. Je wilt het spel in de vingers krijgen. Daarvoor zoek je een korte cursus met een zeer praktische insteek, waarin je de praktijk spiegelt aan de theorie en andersom.

Om goed beslagen ten ijs te komen, schaf je vooraf het volgende boek aan:
M. Lingsma, Praktijkboek Teamcoaching, aan de slag, Uitgeverij Boom, 2018, prijs € 31,50.

Jouw investering

• Lessen: 3 lesdagen van 9.30 tot 16.30 uur
  • Lesdagen: meer informatie volgt
  • Zelfstudie per week: meer informatie volgt
  • Totale investering in tijd: meer informatie volgt

• Boek: € 31,50
  • Totale kosten: € 1.506,50

• Over deze masterclass hoef je vooralsnog geen btw te betalen.
  • Je organisatie kan de kosten van deze masterclass integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
  • Voor actuele informatie bel je met de Belastingtelefoon 0800-0543. Meer informatie over de regeling vind je bij de Belastingdienst.

Om deel te nemen aan deze opleiding heb je een hbo- of wo-diploma nodig en minimaal 2 jaar werkervaring. Ervaring met coachen is een pré.

Wanneer je deze masterclass succesvol hebt afgerond:

• krijg je een bewijs van deelname van The Hague Graduate School;
  • ontvang je permanente educatiepunten voor nascholing;
  • ben je expert op het gebied van groepsdynamica.

Wil je na afloop starten met de volledige Masteropleiding Organisatiecoaching? Dan krijg je vrijstelling voor de reeds behaalde onderdelen. Vrijstelling is tot 5 jaar na het behalen van het deelnamecertificaat geldig.

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van jouw organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.