• 29 januari 2021
  • 6 weken
  • Mastermodule

Financial Risk Management is een mastermodule die onderdeel uitmaakt van de masteropleiding Risicomanagement. Na succesvolle afronding van de module krijgt u vrijstelling voor deze module als u in de toekomst besluit de volledige masteropleiding te volgen. Informatie over de volledige masteropleiding vindt u hier.

In de module Financial Risk Management komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Financial statements (balans, resultatenrekening, kasstroomoverzichten)
  • Financiële ratio’s
  • Financiering van een onderneming
  • Financiële risico’s en beheersingsmaatregelen
  • Kosten van vermogen en investeringsbeslissingen
  • Financiële instrumenten (w.o. derivaten)

• Lessen per week: elke vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.
  • Zelfstudie per week: 6 uur
  • Totaal per week: 9 uur
  • Duur totale studie: 6 weken

• Totale kosten: € 1.700

• Over deze mastermodule hoeft u geen btw te betalen.
  • Uw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Om deze module uit de Master Risicomanagement te mogen volgen, heeft u een hbo- of wo-diploma nodig en minimaal twee jaar relevante werkervaring.

“Als de financiële crisis ons één ding heeft duidelijk gemaakt is dat de noodzaak van een goed financieel risicomanagement. Dit vereist kennis van het instrumentarium dat daarbij wordt ingezet en de voor- en nadelen van deze instrumenten. Deze mastermodule, gegeven door een docent die werkzaam is als adviseur op het gebied van risicomanagement, biedt de student inzicht in de mogelijkheden en beperkingen van de gangbare beheersingsmaatregelen.”

P.L. van der Linden MRM
Programmamanager Cyber Security & Risicomanagement