• 28 mei 2021
  • 6 weken
  • Mastermodule

Strategisch Risk Management is een mastermodule die onderdeel uitmaakt van de masteropleiding Risicomanagement. Na succesvolle afronding van de module krijgt u vrijstelling voor deze module als u in de toekomst besluit de volledige masteropleiding te volgen. Informatie over de volledige masteropleiding vindt u hier.

In de module Strategisch Risk Management komen de volgende onderwerpen aan bod:

• Wat is strategisch management en hoe verhoudt zich dit tot risk management?
  • Wat zijn de verschillende theorieën en modellen op het gebied van strategie en risk management? Onder andere strategische kaart, Business Model Canvas, COSO en ISO.
  • Positionering van risicomanagement en relatie met RvB, RvC, audit in strategische processen.
  • Relatie tussen strategie-implementatie (in operationele processen, in projecten/change management, via innovatie) en de rol van risicomanagement.
  • Leiderschap en beïnvloeding van strategische (besluitvormings)processen.
  • Culturele en gedragsaspecten om een ‘resilient’ organisatie te realiseren die om kan gaan met de toenemende (strategische) volatiliteit en onzekerheid.
  • Best practices en tools zoals scenario-analyse om strategisch management te ondersteunen.
  • Aandacht voor toekomstige risico’s (‘Emerging Risks’) die impact kunnen hebben op strategische doelstellingen op lange- en middellange termijn.

• Lessen per week: elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur.
  • Zelfstudie per week: 6 uur
  • Totaal per week: 9 uur
  • Duur totale studie: 6 weken

• Totale kosten: € 1.700

• Over deze mastermodule hoeft u geen btw te betalen.
  • Uw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Om deze module uit de Master Risicomanagement te mogen volgen, heeft u een hbo- of wo-diploma nodig en minimaal twee jaar relevante werkervaring.

“Het met elkaar verbinden van de doelstellingen van de organisatie, de strategie en de daarmee verbonden risico’s is de kern van deze mastermodule. De student wordt geleerd en uitgedaagd om op strategisch niveau mee te denken over risicomanagement binnen de eigen organisatie.”

P.L. van der Linden MRM
Programmamanager Cyber Security & Risicomanagement