• 31 augustus 2020
  • De Haagse Hogeschool, hoofdgebouw
  • Hbo-module
  • 73 uur

• U wilt uw kennis op het gebied van voeding verdiepen.
  • U wilt een bijdrage leveren aan de oplossing van voedinggerelateerde problemen binnen organisaties.

Heeft u binnen uw organisatie te maken met een probleem op het gebied van voeding en gezondheid? En wilt u een bijdrage leveren aan de oplossing van dit probleem? Dan is de hbo-module Ontwerpen en Implementeren van Voedingsinterventies wellicht wat voor u. In deze module doet u onderzoek naar een voedinggerelateerd probleem bij u in de organisatie. U kunt bijvoorbeeld denken aan problemen met betrekking tot de gezondheid van werknemers, scholieren of bevolkingsgroepen, of voedingsproblemen bij een bepaalde patiëntengroep waarmee u in uw organisatie werkt. Op basis van de probleemanalyse ontwerpt en implementeert u vervolgens een interventie om een bijdrage te leveren aan de oplossing van het probleem.

Steeds meer mensen hebben gezondheidsklachten gerelateerd aan voeding. U heeft kennis op het gebied van voeding en wilt uw kennis verdiepen. De hbo-module Ontwerpen en implementeren van voedingsinterventies leert u als professional een bijdrage te leveren aan mensen die voedinggerelateerde klachten hebben.

Het docententeam bestaat uit ervaren docenten met een brede achtergrond in de voeding en diëtetiek. Een team met praktijkervaring dat u meeneemt in de blended learning-leermethode. U volgt 10 dagen les op locatie en neemt de lesstof tot u door online te studeren. U kunt de lesstof daarom volgen waar en wanneer het u uitkomt.

U wilt interactieve lessen volgen, waarbij u eens per 2 weken op school bent en de andere weken online vanuit huis studeert. Samen met uw medestudenten zijn jullie actief op het online forum, zodat u direct kunt sparren over opdrachten. U wilt net dat stapje extra zetten, zodat u na afloop een waardevol certificaat op zak hebt.

• Lessen: 10 lesdagen van 6 uur
  • Zelfstudie: 13 uur
  • Totale investering in tijd: 73 uur

• Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
  • Voor particulieren zijn de kosten vooralsnog fiscaal aftrekbaar met een eigen drempel van € 250.

U heeft een havo-, vwo- of mbo-diploma niveau 4 en basiskennis op het gebied van voeding en diëtetiek.

Wanneer u de hbo-module Ontwerpen en implementeren van voedingsinterventies succesvol heeft afgerond:

• krijgt u een deelnamecertificaat;
  • weet u meer over gezondheidsklachten die gerelateerd zijn aan voeding;
  • bent u in staat om als professional mensen te begeleiden die voedinggerelateerde klachten ervaren.