Start
 • 15 maart 2023
Duur
 • 12 maanden
Kosten
 • € 7.499
Locatie
 • De Haagse Hogeschool, vestiging Poseidon
Type opleiding
 • Post-hbo-opleiding
Tijdsinvestering
 • 13 uur per week

Waarom deze opleiding?

 • In de opleiding versterkt u uw persoonlijk leiderschap.
 • U bent erg gemotiveerd om verder te groeien als professional.
 • U vindt de praktijk net zo belangrijk als de theorie.
 • In slechts één jaar leert u heel veel over bedrijfskunde & management.

U weet hoe mooi het is om vanuit persoonlijk leiderschap anderen te inspireren in beweging te komen. U zoekt naar manieren om uw medewerkers te laten groeien, waardoor zijzelf nog beter gaan functioneren en het bedrijf nog mooiere resultaten laat zien. Dat is de passie achter bedrijfskunde & management. In de praktische opleiding Bedrijfskunde & Management kijkt u systematisch en vanuit verschillende disciplines naar de organisatie. U werkt aan structurele oplossingen van problemen. U motiveert de medewerkers, kijkt kritisch naar uzelf en uw eigen handelen. Met deze opleiding wilt u het beste uit uzelf, uw team en het bedrijf halen. Een prachtige opleiding voor leidinggevenden én stafleden. 

In het kort

De post-hbo-opleidingen van The Hague Graduate School, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, staan heel dicht bij de praktijk. Zo ook Bedrijfskunde & Management. U krijgt kennis aangereikt van docenten die direct uit het werkveld komen. De theorie wordt in ieder college gespiegeld aan de kansen en problemen waarin u als professional te maken krijgt.

Organisatie en leervormen

Tijdens deze opleiding van één jaar maakt u kennis met verschillende leervormen: WerkAteliers, Bedrijfskundige modules en de Learning Community.

De WerkAteliers zijn vooral gericht op ontdekken, spelen en stretchen. Centraal staat hier de daadwerkelijke ervaring als unieke en waardevolle bron van leren.

De Bedrijfskundige modules geven vooral uw kennis van het werkveld een boost. Ze vormen een impactvolle update voor u als professional. En door de koppeling van theoretische inzichten met de praktijk van alledag ontwikkelt u de vaardigheden om verworven kennis toe te passen.

Door deel te nemen in de Learning Community vindt er in uw leren verdieping plaats en ontwikkelt u uw leiderschap skills en (en die van anderen) door middel van (zelf)reflectie en (zelf)beoordeling van (leer)resultaten. Ook is het een plek van samenwerking en kenniscreatie voor de totstandkoming van de eindopdracht.

Eindopdracht

Gedurende deze opleiding groeit u toe naar de individuele integratieopdracht: het schrijven van een businessplan of een consultancyrapport. Daarin laat u zien dat u alle aspecten beheerst die in de opleiding naar voren zijn gekomen.

De opleiding ondergaat regelmatig een strenge toets om de kwaliteit ervan te kunnen blijven garanderen.

Blended Learning

Alle opleidingen van The Hague Graduate School worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Lees meer over blended learning onderwijs en hoe The Hague Graduate School dat toepast.

Voor u?

U bent een ervaren, ondernemende professional met wellicht de ambitie om een professionele ondernemer te worden. U wilt zich graag verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfskunde & management. Daarbij hebt u een passie voor uw vak en bent u voortdurend op zoek naar manieren om het bedrijf en de medewerkers beter te laten functioneren. U wilt het beste uit uzelf, uw team en het bedrijf halen. Daarbij kan uw vakinhoudelijke achtergrond variëren. In principe is leiderschap en ondernemendheid voor deze opleiding belangrijker dan een eerdere studiekeuze. Herkent u zichzelf? Meldt u zich aan voor deze studie.

Programma

WerkAteliersBedrijfskundige modulesLearning Community
High performancePersoonlijk leiderschapFeedback geven & ontvangen
Structuur & cultuurMarketing managementSamenwerken
Procesinnovatie & leanIT & BusinessPitch eindopdracht
Sustainable ondernemenFinancieel managementReflectie op eindopdracht
 Personeel & organisatieontwikkelingPresentatie eindopdracht/portfolio

Uw investering

In tijd:

 • Lessen: iedere week 3 uur op woensdagavond
 • Zelfstudie per week: 10 uur
 • Investering per week: ongeveer 13 uur
 • Duur totale studie: 12 maanden

In geld:

 • Betaling in één keer: € 7.499
 • Betaling in termijnen: € 7.749
 • Boeken: € 400

Handig om te weten: 

 • Over deze opleiding hoeft u geen btw te betalen.
 • Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Toelatingscriteria

Om de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde & Management te mogen volgen, moet u minimaal hbo-werk- en -denkniveau hebben en 3 jaar werkervaring. Daarnaast krijgt u een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden onder andere uw motivatie en startkwalificaties getoetst.

Het resultaat

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

 • hebt u een beter inzicht in uzelf en in anderen;
 • bent u in staat uw persoonlijke ontwikkeling door zelfsturing verder vorm te geven;
 • kunt u uw persoonlijke leiderschapsstijl optimaal inzetten;
 • weet u problemen vanuit verschillende perspectieven te bezien en op te lossen;
 • kunt u veranderprocessen vormgeven;
 • weet u voldoende over marketing en de financiële aspecten om een goede gesprekspartner te zijn;
 • krijgt u een waardevol post-hbo-diploma van The Hague Graduate School.

Ervaringen

“In deze opleiding benutten we volop de diversiteit van de deelnemers en de deelnemende bedrijven. U hoort veel verhalen uit de praktijk over bedrijfskunde & management. Daardoor komt de theorie tot leven en krijgt zij betekenis. U leert vanuit verschillende perspectieven te kijken naar organisaties, in het bijzonder naar de organisatie waarin u zelf werkt. Al met al is het traject van deze post-hbo-opleiding intensief. Tegelijkertijd is de duur te overzien. Na één jaar weet u heel veel meer over bedrijfskunde & management.”

Lisette Hospers
Programmamanager Bedrijfskunde & Management

“Doordat je in een klas zit met medestudenten uit veel verschillende branches leer je veel van elkaar over hoe zaken/werkwijzen in andere branches gaan en zijn geregeld. Dit verbreedt je blik en draagt sterk bij aan je persoonlijke ontwikkeling. De docenten vanuit de dagelijkse praktijk, tijdens de fysieke lessen, vind ik ook een grote meerwaarde, zij spreken 'dezelfde taal' als de studenten en zijn bekend met het bedrijfsleven en de issues die daar voorkomen."

Thijmen Kraaijeveld
Alumnus Bedrijfskunde & Management

Klik hier om de ervaringen van Thijmen te lezen.

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wilt u een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van uw organisatie? Wij denken graag met u mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Wilt u meer weten over de opleidingen van The Hague Graduate School? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 445 8900). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.

Meer informatie of direct aanmelden?