• 17 maart 2021
  • 13,5 uur per week

• In de opleiding benoemt u ontwikkelpunten voor uw persoonlijk leiderschap.
  • U bent erg gemotiveerd om verder te groeien in een leidende functie.
  • U vindt de praktijk net zo belangrijk als de theorie.
  • In slechts één jaar leert u heel veel over bedrijfskunde & management.

U weet hoe mooi het is om vanuit persoonlijk leiderschap anderen te inspireren in beweging te komen. U zoekt naar manieren om uw medewerkers te laten groeien, waardoor zijzelf nog beter gaan functioneren en het bedrijf nog mooiere resultaten laat zien. Dat is de passie achter bedrijfskunde & management. In de praktische opleiding Bedrijfskunde & Management kijkt u systematisch en vanuit verschillende disciplines naar de organisatie. U werkt aan structurele oplossingen van problemen. U motiveert de medewerkers, kijkt kritisch naar uzelf en uw eigen handelen. Met deze opleiding wilt u het beste uit uzelf, uw team en het bedrijf halen. Een prachtige opleiding voor leidinggevenden én stafleden.

De post-hbo-opleidingen van The Hague Graduate School, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, staan heel dicht bij de praktijk. Zo ook Bedrijfskunde & Management. U krijgt kennis aangereikt van docenten die direct uit het werkveld komen. De theorie wordt in ieder college gespiegeld aan de kansen en problemen waarin u als professional te maken krijgt.

Organisatie en leervormen

Tijdens deze opleiding van één jaar gaat u in acht modules diep in op vier thema’s: management van de organisatie, van de financiën, van de omgeving en van de mensen. Daarbij maakt u gebruik van zeer verschillende leervormen. U volgt interactieve colleges, waarbij u uitvoerig gebruikmaakt van casuïstiek. U besteedt veel aandacht aan zelfsturing en reflecteert op uw eigen handelen. Daarnaast traint u de vaardigheden die gerelateerd zijn aan bedrijfskunde & management.

Eindopdracht

Gedurende deze opleiding groeit u toe naar de individuele eindopdracht: het schrijven van een businessplan of een consultancyrapport. Daarin laat u zien dat u alle aspecten beheerst die in de opleiding naar voren zijn gekomen.

De opleiding ondergaat regelmatig een strenge toets om de kwaliteit ervan te kunnen blijven garanderen.

U bent een ervaren, ondernemende professional met wellicht de ambitie om een professionele ondernemer te worden. U wilt zich graag verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfskunde & management. Daarbij hebt u een passie voor uw vak en bent u voortdurend op zoek naar manieren om het bedrijf en de medewerkers beter te laten functioneren. U wilt het beste uit uzelf, uw team en het bedrijf halen. Daarbij kan uw vakinhoudelijke achtergrond variëren. In principe is leiderschap en ondernemendheid voor deze opleiding belangrijker dan een eerdere studiekeuze. Herkent u zichzelf? Meldt u zich aan voor deze studie.

Module 1

Management van mensen; Leiderschap

Module 2

Management van de markt; Marketingmanagement

Module 3

Management van de markt; Ondernemerschap, het businessplan

Module 4

Management van bedrijfsprocessen; Inleiding in bedrijfskunde & management

Module 5

Management van bedrijfsprocessen; ICT & business

Module 6

Management van bedrijfsprocessen; Bedrijfsprocessen en organisatie

Module 7

Financiën; Financial accounting

Module 8

Financiën; Management accounting

Eindopdracht

Opstellen businessplan

• Lessen: iedere week 3,5 uur op woensdagavond
  • Zelfstudie per week: 10 uur
  • Investering per week: 13,5 uur
  • Duur totale studie: 12 maanden

• Betaling in termijnen: € 6.940
  • Totale kosten: tussen € 7.090 en € 7.340

• Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
  • Voor particulieren zijn de kosten vooralsnog fiscaal aftrekbaar met een eigen drempel van € 250.

Om de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde & Management te mogen volgen, moet u minimaal hbo-werk- en -denkniveau hebben en 3 jaar werkervaring. Daarnaast krijgt u een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden onder andere uw motivatie en startkwalificaties getoetst.

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

• hebt u een beter inzicht in uzelf en in anderen;
  • bent u in staat uw persoonlijke ontwikkeling door zelfsturing verder vorm te geven;
  • kunt u uw persoonlijke leiderschapsstijl optimaal inzetten;
  • weet u problemen vanuit verschillende perspectieven te bezien en op te lossen;
  • kunt u veranderprocessen vormgeven;
  • weet u voldoende over marketing en de financiële aspecten om een goede gesprekspartner te zijn;
  • krijgt u een waardevol post-hbo-certificaat van The Hague Graduate School.

“In deze opleiding benutten we volop de diversiteit van de deelnemers en de deelnemende bedrijven. U hoort veel verhalen uit de praktijk over bedrijfskunde & management. Daardoor komt de theorie tot leven en krijgt zij betekenis. U leert vanuit verschillende perspectieven te kijken naar organisaties, in het bijzonder naar de organisatie waarin u zelf werkt. Al met al is het traject van deze post-hbo-opleiding intensief. Tegelijkertijd is de duur te overzien. Na één jaar weet u heel veel meer over bedrijfskunde & management.”

Dick van Dommelen
Programmamanager Bedrijfskunde & Management