• 16 maart 2022

• In de opleiding versterkt u uw persoonlijk leiderschap.
  • U bent erg gemotiveerd om verder te groeien als professional.
  • U vindt de praktijk net zo belangrijk als de theorie.
  • In slechts één jaar leert u heel veel over bedrijfskunde & management.

U weet hoe mooi het is om vanuit persoonlijk leiderschap anderen te inspireren in beweging te komen. U zoekt naar manieren om uw medewerkers te laten groeien, waardoor zijzelf nog beter gaan functioneren en het bedrijf nog mooiere resultaten laat zien. Dat is de passie achter bedrijfskunde & management. In de praktische opleiding Bedrijfskunde & Management kijkt u systematisch en vanuit verschillende disciplines naar de organisatie. U werkt aan structurele oplossingen van problemen. U motiveert de medewerkers, kijkt kritisch naar uzelf en uw eigen handelen. Met deze opleiding wilt u het beste uit uzelf, uw team en het bedrijf halen. Een prachtige opleiding voor leidinggevenden én stafleden.

De post-hbo-opleidingen van The Hague Graduate School, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, staan heel dicht bij de praktijk. Zo ook Bedrijfskunde & Management. U krijgt kennis aangereikt van docenten die direct uit het werkveld komen. De theorie wordt in ieder college gespiegeld aan de kansen en problemen waarin u als professional te maken krijgt.

Organisatie en leervormen

Tijdens deze opleiding van één jaar maakt u kennis met verschillende leervormen: WerkAteliers, Bedrijfskundige modules en de Learning Community.

De WerkAteliers zijn vooral gericht op ontdekken, spelen en stretchen. Centraal staat hier de daadwerkelijke ervaring als unieke en waardevolle bron van leren.

De Bedrijfskundige modules geven vooral uw kennis van het werkveld een boost. Ze vormen een impactvolle update voor u als professional. En door de koppeling van theoretische inzichten met de praktijk van alledag ontwikkelt u de vaardigheden om verworven kennis toe te passen.

Door deel te nemen in de Learning Community vindt er in uw leren verdieping plaats en ontwikkelt u uw leiderschap skills en (en die van anderen) door middel van (zelf)reflectie en (zelf)beoordeling van (leer)resultaten. Ook is het een plek van samenwerking en kenniscreatie voor de totstandkoming van de eindopdracht.

Eindopdracht

Gedurende deze opleiding groeit u toe naar de individuele integratieopdracht: het schrijven van een businessplan of een consultancyrapport. Daarin laat u zien dat u alle aspecten beheerst die in de opleiding naar voren zijn gekomen.

De opleiding ondergaat regelmatig een strenge toets om de kwaliteit ervan te kunnen blijven garanderen.

U bent een ervaren, ondernemende professional met wellicht de ambitie om een professionele ondernemer te worden. U wilt zich graag verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfskunde & management. Daarbij hebt u een passie voor uw vak en bent u voortdurend op zoek naar manieren om het bedrijf en de medewerkers beter te laten functioneren. U wilt het beste uit uzelf, uw team en het bedrijf halen. Daarbij kan uw vakinhoudelijke achtergrond variëren. In principe is leiderschap en ondernemendheid voor deze opleiding belangrijker dan een eerdere studiekeuze. Herkent u zichzelf? Meldt u zich aan voor deze studie.

WerkAteliersBedrijfskundige modulesLearning Community
High performancePersoonlijk leiderschapFeedback geven & ontvangen
Structuur & cultuurMarketing managementSamenwerken
Procesinnovatie & leanIT & BusinessPitch eindopdracht
Sustainable ondernemenFinancieel managementReflectie op eindopdracht
 Personeel & organisatieontwikkelingPresentatie eindopdracht/portfolio

• Lessen: iedere week 3 uur op woensdagavond
  • Zelfstudie per week: 10 uur
  • Investering per week: ongeveer 13 uur
  • Duur totale studie: 12 maanden

• Betaling in termijnen: € 7.600
  • Totale kosten: tussen € 7.750 en € 8.000

• Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
  • Voor particulieren zijn de kosten in 2021
    (laatste jaar!) nog fiscaal aftrekbaar met een eigen drempel van € 250.

Om de post-hbo-opleiding Bedrijfskunde & Management te mogen volgen, moet u minimaal hbo-werk- en -denkniveau hebben en 3 jaar werkervaring. Daarnaast krijgt u een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden onder andere uw motivatie en startkwalificaties getoetst.

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

• hebt u een beter inzicht in uzelf en in anderen;
  • bent u in staat uw persoonlijke ontwikkeling door zelfsturing verder vorm te geven;
  • kunt u uw persoonlijke leiderschapsstijl optimaal inzetten;
  • weet u problemen vanuit verschillende perspectieven te bezien en op te lossen;
  • kunt u veranderprocessen vormgeven;
  • weet u voldoende over marketing en de financiële aspecten om een goede gesprekspartner te zijn;
  • krijgt u een waardevol post-hbo-diploma van The Hague Graduate School.

“In deze opleiding benutten we volop de diversiteit van de deelnemers en de deelnemende bedrijven. U hoort veel verhalen uit de praktijk over bedrijfskunde & management. Daardoor komt de theorie tot leven en krijgt zij betekenis. U leert vanuit verschillende perspectieven te kijken naar organisaties, in het bijzonder naar de organisatie waarin u zelf werkt. Al met al is het traject van deze post-hbo-opleiding intensief. Tegelijkertijd is de duur te overzien. Na één jaar weet u heel veel meer over bedrijfskunde & management.”

Dick van Dommelen
Programmamanager Bedrijfskunde & Management