Start
 • 3 maart 2023
Duur
 • 7 maanden
Kosten
 • € 3.680
Locatie
 • De Haagse Hogeschool, vestiging Poseidon
Type opleiding
 • Post-hbo-opleiding
Tijdsinvestering
 • 210 uur

Waarom deze opleiding?

 • U bent graag van toegevoegde waarde in de interactie tussen mensen.
 • U levert graag uw professionele bijdrage aan een vitale organisatie.
 • U wilt met de opgedane kennis en vaardigheden direct het verschil maken.
 • U bent een professional die partijen met elkaar wil verbinden.

Het moet steeds efficiënter. Steeds sneller. Dat doet wat met medewerkers en leidinggevenden. Als bedrijfsmaatschappelijk werker staat u tussen hen in. De behoeften van de organisatie (klant) én de medewerker (cliënt) staan voor u centraal. Tijdens deze opleiding leert u daarom een gezonde balans te creëren tussen de belangen van de organisatie en die van de medewerker. De beroepscode, privacy en vertrouwelijkheid zijn voor u als veelzijdige, onafhankelijke bedrijfsmaatschappelijk werker essentieel. Spreekt zo’n functie u aan? Schrijf u dan in voor de opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk. 

In het kort

Het studieprogramma op The Hague Graduate School is praktijkgericht. De kennis die u opdoet, de competenties die u oefent, ze zijn direct toe te passen op de werkvloer. Dat geldt ook voor de opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk. De studie staat heel dicht bij de praktijk. De intensieve begeleiding door zeer ervaren docenten is een extra argument om te kiezen voor de opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk bij The Hague Graduate School.

Het is uniek dat in deze opleiding de behoeften van de klant (de organisatie) en de cliënt (de medewerker) met elkaar in balans worden gebracht. De opleiding gaat uit van een gezond evenwicht tussen organisatie- en medewerkersbelangen. U werkt met casestudies, maakt opdrachten in de eigen werkpraktijk en volgt interactieve colleges van ervaren docenten uit de beroepspraktijk.

Blended Learning

Alle opleidingen van The Hague Graduate School worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Lees meer over blended learning onderwijs en hoe The Hague Graduate School dat toepast.

Voor u?

U beschikt al over enige jaren werkervaring. U wilt zich graag verder specialiseren en uzelf blijven ontwikkelen op het snijvlak van mens en organisatie. U ziet het als een uitdaging om medewerkers meer tot hun recht te laten komen, zowel binnen de organisatie als privé. Om daardoor een positieve bijdrage te leveren aan de vermindering van het verzuim in de organisatie. Daarom hebt u interesse voor deze opleiding.

Om deze opleiding goed te kunnen doen, moet u binnen uw organisatie de mogelijkheden hebben om praktijkopdrachten uit te voeren. Na deze opleiding kunt u zich laten registreren. Aan een succesvolle registratie is evenwel een voorwaarde verbonden: voordat u met deze opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk begint, hebt u een bachelor in Social Work behaald.

Programma

Module 1

Arbo en verzuim

Module 2

Collegiale professionalisering

Module 3

Beroepscode

Module 4

Multidisciplinair samenwerken

Module 5

Strategisch adviseren en rapporteren

Module 6

Verandermanagement

Module 7

Train de Trainer

Module 8

Conflicthantering

Module 9

Diversiteit in hulpverlening

Module 10

Intervisie

Uw investering

In tijd:

 • Lessen: om de week op vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur
 • De eerste les (introductie) is online via Teams
 • Zelfstudie per week: circa 5 uur
 • Totale investering in tijd: 210 uur

In geld:

 • Betaling in één keer: € 3.680
 • Betaling in termijnen: € 3.830
 • Boeken: circa € 100

Handig om te weten: 

 • Over deze opleiding hoeft u geen btw te betalen.
 • Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Toelatingscriteria

Om de post-hbo-opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk te kunnen volgen, heeft u een bachelordiploma nodig (hbo of wo) of een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau en een aantal jaren werkervaring. Daarnaast krijgt u een (telefonisch) intakegesprek.

Het resultaat

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

 • krijgt u een post-hbo-diploma van The Hague Graduate School;
 • kunt u een belangrijke rol spelen in een beter functioneren van medewerkers en daardoor in een afname van het verzuim binnen de organisatie;
 • kunt u management en medewerkers op tactisch en operationeel niveau ondersteunen;
 • hebt u recht op 210 registerpunten bij de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk, mits u eerder de bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening óf de bachelor Social Work succesvol hebt afgesloten.

Ervaringen

“Veel deelnemers uit de (semi) overheid en het bedrijfsleven zijn u al vooraf gegaan. Wij als opleiding zijn ervan overtuigd dat Bedrijfsmaatschappelijk Werk bij uitstek een discipline is om op de snijvlakken van organisatie, medewerker en vooral maatschappij effectief en flexibel te acteren. De opleiding speelt vanuit bedrijfskundig perspectief in op de noodzaak om de behoeften van de organisatie in balans te brengen met die van de medewerkers. Het verlangt van de student entre (of intra) preneurschap, initiatief, proactiviteit en strategisch multidisciplinair samenwerken. Deze opleiding is blijvend in ontwikkeling en wij actualiseren de opleiding aan de hand van interne en externe input waardoor de deelnemer de opgedane kennis vanaf de eerste dag kan toepassen in zijn of haar werksituatie.”

Peter Laureijs
Docent Bedrijfsmaatschappelijk Werk

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wilt u een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van uw organisatie? Wij denken graag met u mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Wilt u meer weten over de opleidingen van The Hague Graduate School? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 445 8900). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.

Meer informatie of direct aanmelden?