• 2 oktober 2020
  • 336 uur

• De functie van business controller wordt steeds belangrijker.
  • U wilt zich graag ontwikkelen van uitvoerend niveau naar tactisch niveau.
  • De opgedane kennis wilt u direct combineren met een controlvraagstuk op uw werk.
  • Deze opleiding is een mooie opstap naar een master in het domein Finance and Control.

Het beroep van businesscontroller wordt steeds belangrijker. In die functie bent u een onmisbare schakel in de bedrijfsvoering en de sturing van de organisatie door het management. U doet uw werk onafhankelijk en gedegen. Niet voor niets is de businesscontroller een deskundige sparringpartner, informant en adviseur voor de board van ieder groot bedrijf. De post-hbo-opleiding Controller bereidt u diepgaand voor op deze boeiende functie.

Een praktische insteek is eigen aan iedere master en post-hbo-opleiding van The Hague Graduate School, een onderdeel van De Haagse Hogeschool. Voor de opleiding Controller betekent dit dat u kennis opdoet die u direct kunt toepassen in controllervraagstukken in uw eigen werkomgeving.

Tijdens de colleges werkt u samen met medestudenten uit diverse organisaties, zowel in de profit- als de not-for-profitsectoren. Zo krijgt u als vanzelf een brede blik op de toepasbaarheid van de theorie in een diversiteit aan organisaties.

U werkt al twee jaar of langer in een financiële functie op een uitvoerend niveau. Het is uw ambitie om door te groeien naar een functie op tactisch niveau. Om als controller vanuit een bedrijfskundig perspectief het management te kunnen adviseren. U hebt een (bedrijfs-)economische, financiële of bedrijfskundige achtergrond. In de achterliggende jaren hebt u ook in de praktijk laten zien dat u kunt werken en denken op hbo-niveau. De post-hbo-opleiding Controller aan The Hague Graduate School is voor u een logische keuze.

Module 1

Accounting information systems

Module 2

Management, accounting en control

Module 3

International corporate governance

Module 4

Management control systems

Extra module

Onderzoeksvaardigheden

• Lessen: om de twee weken op vrijdag, 9.30-16.00 uur
  • Collegedagen: 14
  • Zelfstudie: 160 uur
  • Opdrachten/scriptie: 96 uur
  • Totale investering in tijd: 336 uur, naast uw werk
  • Duur totale studie: 9 maanden

• Betaling in termijnen: € 6.460
  • Boeken: circa € 225
  • Totale kosten: tussen € 6.210 en € 6.435

• Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren. Voor particulieren zijn de kosten voorlopig nog fiscaal aftrekbaar met een eigen drempel van € 250.

Om de post-hbo-opleiding Controller te mogen volgen, moet u beschikken over hbo-werk- en -denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Daarnaast krijgt u een intakegesprek, waarin onder meer uw motivatie en ambities aan bod komen.

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

• krijgt u een waardevol post-hbo-certificaat van The Hague Graduate School;
  • kunt u op beleidsniveau advies geven op basis van grondige analyse van de bedrijfsprocessen;
  • bent u binnen uw eigen organisatie of voor de klant een deskundige gesprekspartner op het gebied van financiën en bedrijfsprocessen.

“Hoe zit een organisatie in elkaar? Wat drijft mensen? Dat waren vragen die ik had als controller. ‘Different controls for different organisations’ is een veelgehoorde kreet. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? De post-hbo-opleiding Controller van The Hague Graduate School verruimt de grenzen van de controllersfunctie en bereidt mensen voor op een toekomst als businesscontroller. Dat betekent: vooruitkijken, sturen op financiële en niet-financiële gegevens en meedenken met de organisatie vanuit een kansenperspectief.”

Marcel Meuleman
Programmadirecteur Controller

Wilt u meer weten over de opleidingen van The Hague Graduate School? Neem dan contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 445 8900). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.