Start
 • woensdag 20 september 2023
Duur
 • 15 weken
Kosten
 • € 6.650
Locatie
 • De Haagse Hogeschool, vestiging Poseidon
Type opleiding
 • Post-hbo-opleiding
Tijdsinvestering
 • 16 uur per week
Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

 • U wilt de cybersecurity in uw organisatie naar een hoger plan tillen.
 • U wilt veel meer weten over dit actuele veiligheidsvraagstuk.
 • U wilt de expertise benutten die The Hague Graduate School hierin heeft opgebouwd.
 • U voelt zich verantwoordelijk voor de veiligheid van belangrijke bedrijfsgegevens.

Vrijwel elke seconde krijgt de website van De Nederlandse Bank te maken met een DDoS-aanval. Ook instanties als de Belastingdienst en energiebedrijven vormen een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Bedrijfsspionage vindt tegenwoordig plaats langs digitale wegen. Een organisatie die niet voldoende beveiligd is, geeft misschien zonder dat zij het weet belangrijke data prijs. Al deze feiten bevestigen de noodzaak van goed gekwalificeerde professionals die een moderne cybersecurity vorm kunnen geven. Is dit uw ambitie? Meld u dan aan voor de post-hbo-opleiding Cyber Security Management.

In het kort

Onze maatschappij en economie zijn volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. Dat betekent dat een gerichte aanval door cybercriminelen kan leiden tot ontwrichting van maatschappelijke en bedrijfsprocessen. Tenzij die processen goed beschermd zijn. Onze digitale veiligheid is in het geding. De ernst van de dreiging zal naar verwachting alleen maar toenemen.

Ervaren en betrokken

The Hague Graduate School, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, heeft deze dreiging al vroeg onderkend. Vanaf het begin zijn we intensief betrokken geweest bij de vorming van de Cyber Security Academy (CSA) en van The Hague Security Delta. De CSA is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de TU Delft en onze hogeschool. Het doel? Ontwikkelen van zo goed mogelijke leerprogramma’s op het gebied van cybersecurity.

Het Europees veiligheidscluster The Hague Security Delta is een netwerkorganisatie waarin kennisinstellingen, publieke organisaties en bedrijven onderzoek doen en kennis delen op het brede terrein van veiligheid.

Tijdens deze opleiding krijgt u dus te maken met zeer ervaren en betrokken docenten. Zij delen hun kennis en ervaring, terwijl u heel dicht bij de praktijk op de werkvloer blijft. Ook dat is een waarde van onze hogeschool.

Blended Learning

Alle opleidingen van The Hague Graduate School worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Lees meer over blended learning onderwijs en hoe The Hague Graduate School dat toepast.

Voor u?

Binnen uw huidige functie is het relevant om meer te weten te komen over cybersecurity. Want ook in uw organisatie is de kans op een cyberaanval zeker niet ondenkbaar. Daarom wilt u in uw functie voldoende toegerust zijn met kennis en vaardigheden om deze dreiging het hoofd te bieden. Dat betekent dat u in uw eigen werksituatie de risico’s van een cyberdreiging wilt kunnen inventariseren. Dat u vervolgens passende maatregelen kunt nemen om de cybersecurity naar een hoger plan te tillen.

Bent u daarnaast een professional op hbo- of academisch niveau? En hebt u na uw opleiding de nodige relevante werkervaring opgedaan? Dan voldoet de opleiding Cyber Security Management geheel aan uw wensen en ambities.

Programma

Module 1

Cyber security basics

Module 2

Information risk management

Module 3

Compliance & auditing

Uw investering

In tijd:

 • Lessen per week: elke week 6 uur op woensdag
 • Zelfstudie per week: 10 uur
 • Totaal per week: circa 16 uur
 • Duur totale studie: 15 weken

In geld:

 • Betaling in één keer: € 6.650
 • Betaling in termijnen: € 6.900
 • Boeken: € 250

Handig om te weten: 

 • Over deze opleiding hoeft u geen btw te betalen.
 • Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Toelatingscriteria

Om de post-hbo-opleiding Cyber Security Management te mogen volgen, moet u beschikken over hbo-werk- en denkniveau en minimaal twee jaar relevante werkervaring. Daarnaast krijgt u een (telefonisch) intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden onder andere uw motivatie en startkwalificaties getoetst.

Het resultaat

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

 • krijgt u het post-hbo-certificaat Cyber Security Management van The Hague Graduate School;
 • kunt u op operationeel niveau mensen aansturen in de beveiliging van data;
 • bent u een deskundige gesprekspartner op directieniveau als het gaat om cybersecurity.

Ervaringen

“Hoe vaak horen we het niet: werken in de cloud. Daarmee is cyberspace gemeengoed geworden in ons professioneel én privéleven. Want óók onze foto’s zetten we in de cloud en we loggen met het grootste gemak ergens in – waar? – om handelingen uit te voeren. Cyberspace is inmiddels zodanig verweven in onze hele samenleving, dat we niet meer zonder kunnen. Dit heeft een keerzijde. Op dagelijkse basis is er sprake van incidenten. De cybersecurity is dan in het geding. Daarom is het erg belangrijk om voldoende cybersecurity-professionals op te leiden. Mensen die over de juiste expertise beschikken om een open, economisch kansrijke én veilige digitale samenleving zeker te stellen.”

Lourens van der Linden
Programmamanager Master en Post-hbo Cyber Security Engineering

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wilt u een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van uw organisatie? Wij denken graag met u mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Wilt u meer weten over de opleidingen van The Hague Graduate School? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 445 8900). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.

Meer informatie of direct aanmelden?