• maart 2021
  • Post-master

• Je wilt investeren in je vaardigheden als senior coach, consultant of manager.
  • Je wilt scherp blijven, inspiratie opdoen en stappen maken voor een gezonde toekomst.
  • Je wilt de ontwikkeling van organisaties leren beïnvloeden.
  • Je kan niet wachten om jezelf verder te ontwikkelen.

Met de post-master Executive Coaching investeer je in je toekomst. Jij investeert maximaal in jezelf, wij investeren maximaal in jouw persoonlijke ontwikkeling. Ben je een senior coach, consultant of manager met minimaal 4 jaar relevante werkervaring? Leer met deze post-master coachen op strategisch niveau. In groepen van 7-18 personen krijg je optimaal de mogelijkheid om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. De opleiding richt zich specifiek op het vlak van leiderschapsontwikkeling en stelt je in staat om op doorslaggevende wijze de ontwikkeling van een organisatie te beïnvloeden.

De post-masteropleiding Executive Coaching van The Hague Graduate School geeft je inhoudelijke verdieping op thema’s waar executives mee te maken krijgen. Er wordt aandacht besteed aan thema’s die vaak een rol spelen voor een executive, zoals leiderschapsontwikkeling in een veranderende organisatie, omgaan met macht en complexe organisatie dynamiek, methoden en opvattingen, vaardigheden, methoden en technieken van executive coaching. Je leert in kleine groepen, daardoor staat het leren van en met elkaar centraal. De theorie en de praktijk zijn verweven in deze post-master Executive Coaching waardoor de opleiding congruent aan het vak interactief van opzet is. Coachen is in de visie van deze opleiding het begeleiden van ervaringsleren die hoofdzakelijk werkgerelateerd is.

Opbouw van de opleiding

De opleiding is opgebouwd uit 5 modulen verdeeld over 19 lesdagen. Daarnaast zijn er 10 supervisie bijeenkomsten. Deze supervisiebijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats, aansluitend op de lesdag in de avond. Ook zijn er 10 bijeenkomsten in een learning community. De learning community duurt een dag en staat driewekelijks ingeroosterd.

De lesdagen zijn interactief van karakter en gericht op zowel de theorie als praktijk. Je wordt daarnaast intensief begeleid in kleine supervisiegroepjes, waarbij je persoonlijke ontwikkeling als executive coach, reflectie en je eigen coachtrajecten centraal staat. In de learning community geef je zelfstandig vorm aan persoonlijk- en participerend leiderschap met de andere deelnemers, waarin je je ervaringen inbrengt, daarop reflecteert. Uiteraard beschik je gedurende de post-master over een relevante executive coachpraktijk als onafhankelijk coach voor hoger management, CEO’s, directeuren en ondernemers van minimaal 3 coachtrajecten (in totaal 40 uur).

Voor jou?

De post-master Executive Coaching is een opleiding voor senior coaches, consultants of managers met minimaal 4 jaar relevante werkervaring met een master denk- of opleidingsniveau.

Module 1

Kennismaking, oriëntatie op en basis van executive coaching

Module 2

Executive coaching: opvattingen, effectiviteit, methoden en vaardigheden

Module 3

Leiderschapsontwikkeling van executives

Module 4

De context van de directeur/bestuurder

Module 5

Macht, ethiek, eigen positionering en profilering als executive coach.

Toetsing en afsluiting

Jouw investering

• Lessen per week: 7 uur op maandag
  • Zelfstudie per week: 8 uur
  • Totale investering: 15 uur per week
  • Totale duur studie: 10 maanden

• Betaling in termijnen: € 9.450
  • Totale kosten: € 9.450 tot € 9.700

• Over deze post-master hoef je geen btw te betalen.
  • Je organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
  • Voor actuele informatie bel je met de Belastingtelefoon 0800-0543. Meer informatie over de regeling vind je bij de Belastingdienst.

Om toegelaten te worden tot de post-masteropleiding Executive Coaching dien je in het bezit te zijn van een masterdiploma (wo of hbo). Tevens heb je minimaal 4 jaar relevante en aantoonbare werkervaring als senior consultant, -coach of -manager. Gedurende de opleiding ben je in staat om minimaal 3 coachtrajecten van executives te begeleiden vanuit een onafhankelijk positie.

Wanneer je deze master succesvol hebt afgerond:

• krijg je een waardevol certificaat;
  • voldoe je aan de eisen die NOBCO stelt aan senior practitioner coaches;
  • heb je een waardevolle positie behaald op coachinggebied.

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van jouw organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.