• 7 september 2021
  • 9 - 12 maanden
  • 420 uur

• De functie van Financial Controller wordt steeds belangrijker.
  • U wilt zich graag ontwikkelen van uitvoerend niveau naar tactisch niveau.
  • De opgedane kennis wilt u direct combineren met een control vraagstuk op uw werk.
  • Deze opleiding is een mooie opstap naar een master in het domein Finance & Control.

Het beroep van Financial Controller wordt steeds belangrijker. In die functie bent u een onmisbare schakel in de bedrijfsvoering en de sturing van de organisatie door het management. U doet uw werk onafhankelijk en gedegen. Niet voor niets is de Financial Controller een deskundige sparringpartner, informant en adviseur voor de board van ieder groot bedrijf. De post-hbo-opleiding Financial Controller bereidt u diepgaand voor op deze boeiende functie.

Een praktische insteek is eigen aan iedere master en post-hbo-opleiding van The Hague Graduate School, een onderdeel van De Haagse Hogeschool. Voor de opleiding Financial Controller betekent dit dat u kennis opdoet die u direct kunt toepassen in controllervraagstukken in uw eigen werkomgeving.

Tijdens de colleges werkt u samen met medestudenten uit diverse organisaties, zowel in de profit- als de not-for-profitsectoren. Zo krijgt u als vanzelf een brede blik op de toepasbaarheid van de theorie in een diversiteit aan organisaties.

U werkt al twee jaar of langer in een financiële functie op een uitvoerend niveau. Het is uw ambitie om door te groeien naar een functie op tactisch niveau. Om als financial controller vanuit een bedrijfskundig perspectief het management te kunnen adviseren. U hebt een (bedrijfs-)economische, financiële of bedrijfskundige achtergrond. In de achterliggende jaren hebt u ook in de praktijk laten zien dat u kunt werken en denken op hbo-niveau. De post-hbo-opleiding Financial Controller aan The Hague Graduate School is voor u een logische keuze.

De post-hbo-opleiding Financial Controller bestaat uit drie modulen van de master Financial Management and Contol, het schrijven van een reflectieverslag en een eindgesprek. De gemaakte opdrachten tijdens de opleiding vormen de basis voor het eindgesprek.

Omdat de opleiding bestaat uit modules uit de Engelstalige master Financial Management and Control is de voertaal Engels. De uitwerking van opdrachten en toetsen mag u in het Nederlands of Engels maken.

Module 1

Financial en Management Accounting

Module 2

Treasury Management and Corporate Financea

Module 3

Voor de laatste module mag u zelf een keuze maken uit de modulen:

• Accounting Information Systems/Internal Auditing
  • Business Intelligence

• Lessen: 32 uur per module (colleges en werkgroepen)
  • Zelfstudie: 108 uur per module
  • Totale investering in tijd: 420 uur, naast uw werk
  • Duur totale studie: 9 - 12 maanden

• Betaling in termijnen: € 7.050
  • Boeken: circa € 225
  • Totale kosten: tussen € 7.025 en € 7.300

• Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren. Voor particulieren zijn de kosten voorlopig nog fiscaal aftrekbaar met een eigen drempel van € 250.

Om de post-hbo-opleiding Financial Controller te mogen volgen, moet u beschikken over een bachelordiploma en minimaal 2 jaar relevante werkervaring.

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

• krijgt u een waardevol post-hbo-diploma van The Hague Graduate School;
  • kunt u op beleidsniveau advies geven op basis van grondige analyse van de bedrijfsprocessen;
  • bent u binnen uw eigen organisatie of voor de klant een deskundige gesprekspartner op het gebied van financiën en bedrijfsprocessen;
  • heeft u drie van de negen modules van de master Financial Management and Control afgerond. Deze resultaten blijven vijf jaar geldig, mocht u besluiten alsnog de volledige masteropleiding te volgen.

“Hoe zit een organisatie in elkaar? Wat drijft mensen? Dat waren vragen die ik had als controller. ‘Different controls for different organisations’ is een veelgehoorde kreet. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? De post-hbo-opleiding Financial Controller van The Hague Graduate School verruimt de grenzen van de controllersfunctie en bereidt mensen voor op een toekomst als financial controller. Dat betekent: vooruitkijken, sturen op financiële en niet-financiële gegevens en meedenken met de organisatie vanuit een kansenperspectief.”

Marcel Meuleman
Programmadirecteur Financial Controller