• 3 nov, 10 nov en 24 nov 2020
  • 3 dagen
  • Post-hbo
  • 30 uur

• De arbeidsmarkt verandert en daarmee ook de rol van HR in een organisatie.
  • Als HR-professional hebt u liever een strategische dan een ondersteunende rol.
  • Na deze masterclass maken onze cursisten direct het verschil op de werkvloer.
  • U hebt een visie op HR en wilt uw afdeling klaarmaken voor de toekomst.

Als professional op hbo-niveau bent u actief binnen HR. U ziet hoe de arbeidsmarkt snel verandert. Hoe de uitdagingen van HR anders komen te liggen. In die ontwikkelingen wilt u meegaan. U wilt misschien wel wat meer op de trom slaan, op basis van de ervaring die u inmiddels hebt opgedaan in uw functie. De post-hbo-opleiding HR Business Partner geeft u alle handvatten die u daarvoor nodig hebt.

Kort. Doelgericht. Dicht bij de praktijk. Het zijn slechts enkele argumenten die de opleiding HR Business Partner van The Hague Graduate School uiterst aantrekkelijk maken voor iedereen die mee wil gaan met de ontwikkelingen binnen HR en de arbeidsmarkt. In slechts drie dagen ontwikkelt u zich van een reguliere HR-professional tot een HR-businesspartner. Daarbij verliest u het contact met de situatie binnen uw organisatie nooit uit het oog. The Hague Graduate School, een onderdeel van De Haagse Hogeschool, vindt de verbinding met de werkvloer tijdens de post-hbo-opleiding essentieel.

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan snel. Veel directeuren en bestuurders verwachten daarom van een HR-professional meer dan alleen het uitvoeren van operationele werkzaamheden. De HR-business partner is voor een bestuurder en directeur de belangrijkste adviseur als het gaat om een toekomstbestendig personeelsbeleid. Voor veel organisaties zijn medewerkers het human capital. Hoe ga je daar adequaat en eigentijds mee om? Hoe faciliteer je bestaande carrièrewensen? Hoe pas je die in in het streven om zoveel mogelijk organisatiedoelstellingen te verwezenlijken?

In deze opleiding volgen we actuele ontwikkelingen op de voet. De kerndocent is zeer ter zake kundig en biedt de studenten een intensieve begeleiding aan. Met deze praktijkgerichte post-hbo-opleiding hebt u veel mogelijkheden in handen om u te profileren als HR-businesspartner.

In uw functie hebt u dagelijks te maken met HR-thema’s. U ervaart dat van een HR-professional steeds vaker meer verwacht wordt dan alleen de uitvoering van beleid. U ziet daarin ook een rol voor uzelf weggelegd. De vier rollen van de HR-businesspartner – adviseur, strategisch denker, talentontwikkelaar en begeleider van veranderingen – passen helemaal in uw persoonlijk profiel. U gunt zich graag de kans om binnen een maand de ontwikkeling door te maken van HR-professional naar HR-businesspartner. Om vervolgens een mooie bijdrage te kunnen leveren aan het succes van uw organisatie.

• Lessen: 3 dagen van 6 uur binnen een maand
  • Zelfstudie in totaal: 12 uur
  • Totale investering in tijd: circa 30 uur
  • Totale duur studie: 1 maand

• Lesgeld: € 1.875
  • Boeken: inclusief
  • Totale kosten: € 1.875

• Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Om de training HR Businesspartner te mogen volgen, moet u hbo werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring hebben.

Wanneer u deze post-hbo-opleiding succesvol hebt afgerond:

• krijgt u het certificaat HR Business Partner van De Haagse Hogeschool;
  • kunt u zich binnen uw organisatie positioneren als een professional die op beleidsniveau bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie;
  • bent u daar een deskundige, waardevolle gesprekspartner op het gebied van HR-vraagstukken.
  • kunt u daar van invloed zijn op belangrijke organisatieprocessen.

“Misschien herkent u het. Als het gaat om HR krijgen organisaties meer behoefte aan analyse, strategie en advies. Bijvoorbeeld inzake talentontwikkeling, strategische personeelsplanning of een duurzaam personeelsbeleid. De verantwoordelijkheid voor HR ligt steeds meer bij de medewerkers zelf. Daardoor krijgt u straks als HR-professional meer tijd om u bezig te houden met de vraagstukken en doelstellingen van de organisatie. Eerdere cursisten geven aan dat zij door de opleiding HR Business Partner direct het verschil kunnen maken in hun organisatie. Door de praktijkgerichte benadering van organisatievraagstukken. Maar óók door de intensieve begeleiding van onze docent. U groeit uit van een HR-professional naar een HR-businesspartner.”