• september 2021
  • (exacte datum volgt)

• De opleiding combineert theorie en praktijk optimaal.
  • Met deze opleiding legt u een uitstekende basis voor een auditcarrière.
  • U wordt op zeer deskundige wijze begeleid gedurende het hele auditproces.
  • Het praktijkgedeelte van de opleiding kan worden gecombineerd met de opleiding IT Auditing, waardoor we de huidige praktijk zo dicht mogelijk benaderen.
  • Na afronding van deze opleiding kunt u de opleiding IT Auditing in ongeveer de helft van de tijd afronden tegen ongeveer de helft van de kosten.

Voor bestuurders en directeuren is de interne audit een onpartijdig en objectief feedbackmechanisme. Als internal auditor laat u hen zien wat de kwaliteit is van interne beheersing (control) en welke verbeteringen binnen een onderneming nodig zijn. Hoe is het gesteld met risicobeheersing? Verloopt de bedrijfsvoering zoals beoogd en bedoeld? Ieder aspect van de bedrijfsvoering kan het object van onderzoek zijn tijdens een interne audit. In de post-hbo-opleiding Internal Auditing leert u hoe zo’n intern onderzoek gedegen vormgeeft en uitvoert.

The Hague Graduate School, onderdeel van De Haagse Hogeschool, legt de lat erg hoog. Ook als het gaat om de kwaliteit van de opleiding Internal Auditing. Periodiek ondergaat deze opleiding daarom een strenge kwaliteitstoets. Dit is een van de redenen om te kiezen voor The Hague Graduate School wanneer u deze opleiding overweegt.

Grote toegevoegde waarde

Stakeholders van grote ondernemingen zien – net als onze ervaren docenten uit de praktijk – de grote toegevoegde waarde van een gedegen uitgevoerde interne audit. Zo’n onderzoek speelt een belangrijke rol bij het identificeren en beheersen van de risico’s die een onderneming loopt. Risico’s die overal in de organisatie kunnen liggen en die een goede auditor aan het licht brengt.

The Hague Graduate School wil graag prima auditors leveren aan het bedrijfsleven en instellingen. Professionals die kunnen argumenteren, presenteren en interviewen: de vaardigheden waarin een goede auditor moet uitblinken. Onze studenten leren hoe zij de deugdelijke onderzoeken kunnen uitvoeren naar de kwaliteit van bedrijfsprocessen en werkelijke beheersingsproblemen.

Dicht bij de werkvloer

De post-hbo-opleidingen van The Hague Graduate School sluiten altijd goed aan bij de beroepspraktijk. Dit geldt ook voor de opleiding Internal Auditing. Onze docenten kennen de beroepspraktijk erg goed. Zij vragen van u als student om in een bedrijf een praktijkaudit uit te voeren, samen met een aantal medestudenten. Deze praktijkaudit is ook een vereiste binnen de post-hbo-opleiding IT Auditing. Concreet betekent dit dat u met medestudenten en studenten van IT Auditing een auditteam vormt, dat de grote toegevoegde waarde van een interne audit aantoont. Hiermee benaderen wij de moderne praktijk zo dicht mogelijk. Tijdens dit praktijkonderzoek doorloopt u onder begeleiding van een ervaren coach alle stappen van het auditproces. Het cijfer dat het team krijgt voor dit praktijkonderzoek bepaalt samen met het mondeling examen uw eindcijfer.

Voor deze opleiding maken we gebruik van het boek Internal auditing; een managementkundige benadering van A.J.G. Driessen en A. Molenkamp.

In uw huidige functie laat u zien dat u oog en oor hebt voor signalen vanuit de organisatie. Dat u alert bent op mogelijke risico’s in de bedrijfsvoering. Dat continu verbeteren als het ware in uw DNA zit. Deze kwaliteiten wilt u graag professioneel inzetten in het vervolg van uw carrière. U werkt en denkt op hbo-niveau. U hebt na uw vroegere opleiding al de nodige werkervaring opgedaan binnen het bedrijfsleven of een overheidsinstelling. Dit alles maakt u een veelbelovende kandidaat voor de post-hbo-opleiding Internal Auditing.

Module 1 en 2

• Introductie internal auditing
  • Introductie praktijkaudit

Praktijkaudit

• Uitvoering volledige praktijkaudit

Module 3 en 4

• Inzicht in functioneren bedrijfsleven
  • Inzicht in functioneren overheid

Module 5

• Inleiding auditingmethodiek
  • Vooronderzoek

Module 6

• Planning en vooronderzoek

Module 7 en 8

• Model Kwaliteit Administratieve Dienstverlening (KAD en KAD+)
  • Veldwerk

• Betaling in termijnen: € 7.200
  • Boeken: circa € 80
  • Totale kosten: tussen € 7.030 en € 7.280

• Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
  • Voor particulieren zijn de kosten vooralsnog fiscaal aftrekbaar met een eigen drempel van € 250.

Om de post-hbo-opleiding Internal Auditing te mogen volgen, moet u in principe in het bezit zijn van een hbo-diploma. Heeft u geen hbo-diploma, maar wel hbo werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring? Dan krijgt u een intakegesprek, waarin onder andere uw motivatie en startkwalificaties worden getoetst. Dit intakegesprek vindt telefonisch plaats, of bij The Hague Graduate School.

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

• kunt u zelfstandig of in teamverband een internal audit uitvoeren;
  • bent u voor beheersingsvraagstukken een volwaardige sparringpartner van het management;
  • ontvangt u een waardevol post-hbo-diploma van The Hague Graduate School.

“Door alles wat ik geleerd heb in de opleiding was ik als starter binnen het vakgebied snel in staat om als volwaardig auditor onderdeel uit te maken van het auditteam. De opleiding is professioneel en sluit goed aan bij de praktijk. Ik heb meerdere studies gevolgd, maar deze springt eruit. Een aanrader!”

Elsbeth Huijzer
Internal auditor bij Haag Wonen