• september 2021
  • (exacte datum volgt)

• De opleiding sluit aan op uw interesse voor de beheersing van IT-risico's.
  • U krijgt gegarandeerd onderwijs op het beste niveau.
  • Het praktijkgedeelte van de opleiding kan worden gecombineerd met de opleiding Internal Auditing, waardoor we de huidige praktijk zo dicht mogelijk benaderen.
  • Na afronding van deze opleiding kunt u de opleiding Internal Auditing in ongeveer de helft van de tijd afronden tegen ongeveer de helft van de kosten.

Een bedrijfsvoering zonder IT is ondenkbaar geworden. Als IT-auditor voorziet u een bestuurder en een directie van een goed onderbouwd kwaliteitsonderzoek. De post-hbo-opleiding IT Auditing maakt u tot de expert op dit gebied en daarmee tot een belangrijke sparringpartner voor bestuurder en directie.

The Hague Graduate School, onderdeel van De Haagse Hogeschool, legt de lat erg hoog. Ook als het gaat om de kwaliteit van de opleiding IT Auditing. Periodiek ondergaat deze opleiding daarom een strenge kwaliteitstoets. Dit is een van de redenen om te kiezen voor The Hague Graduate School wanneer u deze opleiding overweegt.

Grote toegevoegde waarde

Stakeholders van grote ondernemingen zien – net als onze ervaren docenten – hoe groot tegenwoordig de rol van IT is in de beheersing en sturing van organisaties. Die rol vergroot de grote toegevoegde waarde van een IT-audit. Met zo’n gedegen uitgevoerd kwaliteitsonderzoek kunnen de IT-risico’s die een organisatie loopt, worden geïdentificeerd en beheerst. Risico’s die u straks als goede IT-auditor aan het licht brengt.

The Hague Graduate School wil graag prima onderzoekers leveren aan het bedrijfsleven. Professionals die kunnen argumenteren, presenteren en interviewen: de vaardigheden waarin een goede IT-auditor moet uitblinken. Onze studenten leren hoe zij met luisteren, samenvatten en doorvragen achter de werkelijke beheersingsproblemen komen.

Dicht bij de werkvloer

De post-hbo-opleidingen van The Hague Graduate School sluiten altijd goed aan bij de beroepspraktijk. Onze docenten kennen die beroepspraktijk erg goed. Omdat steeds meer organisaties streven naar een integrale benadering van beheersingsvraagstukken, combineren we ongeveer de helft van de modules voor IT Auditing met die van Internal Auditing. U voert in een bedrijf een praktijkaudit uit met een aantal medestudenten en studenten van de opleiding Internal Auditing. Samen vormt u een auditteam dat de grote toegevoegde waarde van een interne audit aantoont. Hiermee benaderen wij de moderne praktijk zo dicht mogelijk. Tijdens dit praktijkonderzoek doorloopt u onder begeleiding van een ervaren coach alle stappen van het auditproces. Het cijfer dat het team krijgt voor dit praktijkonderzoek bepaalt samen met het mondeling examen uw eindcijfer.

Het kan zijn dat u nu internal auditor bent. Of controller, (operational) risk manager, compliance officer, security officer of functionaris gegevensbescherming. Of u hebt een IT-gerelateerde functie met een relevant hbo-diploma en minimaal twee jaar werkervaring in een IT-omgeving. U staat open en onderzoekend in uw huidige functie. Natuurlijk kent u de verschillende interne belangen, voorkeuren en omgevingsfactoren binnen uw organisatie. U vindt het een uitdaging om deze te analyseren en op elkaar af te stemmen. Daarbij bent u zeer gemotiveerd om uw bestaande kennis en vaardigheden uit te breiden met die van een IT-auditor. Herkent u zichzelf? Schrijf u dan in voor onze post-hbo-opleiding IT Auditing.

Module 1 en 2

• Totaal per week: circa 14 uur

• Betaling in termijnen: € 7.200
  • Totale kosten: tussen € 7.075 en € 7.325

• Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
  • Voor particulieren zijn de kosten vooralsnog fiscaal aftrekbaar met een eigen drempel van € 250.

Om de post-hbo-opleiding IT Auditing te mogen volgen, moet u in principe in het bezit zijn van een hbo-diploma. Heeft u geen hbo-diploma, maar wel hbo werk- en denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring? Dan krijgt u een intakegesprek, waarin onder andere uw motivatie en startkwalificaties worden getoetst. Dit intakegesprek vindt telefonisch plaats, of op The Hague Graduate School.

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

• krijgt u het post-hbo-certificaat van The Hague Graduate School;
  • kunt u met een brede kijk op auditing zelfstandig of in teamverband een volledige IT-audit uitvoeren, vanuit het besef dat IT een cruciale rol speelt bij de sturing en beheersing van organisaties;
  • hebt u uw positie op de arbeidsmarkt voor internal en IT-auditors aanzienlijk verbeterd.

“IT speelt een essentiële rol bij de sturing en beheersing van organisaties. Het management heeft steeds vaker behoefte aan gedegen advies en feedback op het gebied van IT-beheersing. Alle vraagstukken rond beheersing moeten hierbij integraal worden benaderd. De zogenoemde third line defence kan zich niet meer permitteren om in de eigen silo’s te blijven. Daarom hebben we onze opleidingen Internal Auditing en IT Auditing in samenhang met elkaar gebracht. De studenten van de twee genoemde opleidingen voeren gezamenlijk de praktijkaudit uit.”

Marcel Meuleman
Programmadirecteur IT Auditing