• 17 februari 2023
  • (5 lesdagen)
  • € 2.850,-
  • Module

In een veranderende omgeving is het belangrijk om teams effectief te begeleiden. Deze module helpt u daarbij. U gaat aan de slag met verschillende methoden en hulpmiddelen om teams te faciliteren en om teamontwikkeling te bevorderen. U leert keuzes te maken en deze in de praktijk toe te passen. U werkt aan uw eigen profiel als leidinggevende of begeleider / facilitator van teams.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

• Het team als systeem
  • Communicatiepatronen en groepsdynamica
  • Fasen van groepsvorming / teamontwikkeling
  • Lean & Agile werken
  • Leiderschapsstijlen en –strategieën
  • Congruent faciliteren en sturen
  • Rollen en patronen
  • Omgaan met verschillen
  • Leren van dilemma’s
  • Strategieën en interventies
  • Weerstand en veranderbereidheid
  • Conflicthantering
  • Faciliteren van ontwikkeling en zelfsturing
  • Rolinname en profilering als leidinggevende / facilitator van teams

Deze module is afkomstig uit de volledige post-hbo-opleiding Advies & Verandermanagement. Wilt u na afloop verder studeren? Dan krijgt u vrijstelling voor deze module en kunt u de volledige opleiding afronden.

• Lessen: om de week 7 uur op vrijdag
  • Zelfstudie per week: circa 7 uur
  • Totaal per week: circa 10 uur
  • Duur totale studie: 2 maanden

• De opleiding is gecertificeerd voor de herregistratie voor schoolleiders PO voor de professionaliseringsthema’s Persoonlijk Leiderschap, Omgaan met Verschillen en Leidinggeven aan Verandering.
  • Over deze module hoeft u geen btw te betalen.
  • Uw organisatie kan de kosten van deze module integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Om toegelaten te worden tot een module van de post-hbo-opleiding Advies & Verandermanagement dienen kandidaten werk- en denkniveau te hebben op hbo-niveau en minimaal vier jaar werkervaring. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

• krijgt u u een waardevol deelnamecertificaat van The Hague Graduate School.
  • kunt u teams effectief begeleiden in een veranderende omgeving.