Start
 • 21 september 2020
Duur
 • 7 maanden
Kosten
 • € 4.725
Locatie
 • De Haagse Hogeschool, vestiging Poseidon
Type opleiding
 • Post-hbo-opleiding
Tijdsinvestering
 • 13 tot 15 uur per week
Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

 • Je bent geïnteresseerd in leer- en verandertrajecten binnen een organisatie.
 • Je voegt graag waarde toe aan organisaties.
 • Je zet mensen graag in hun kracht, zodat ze hun talenten volop kunnen inzetten.
 • De opleiding Organisatiecoaching is erkend door de St!R.

De wereld om ons heen wordt complexer en dynamischer. Daardoor zijn organisaties permanent in ontwikkeling. Zij anticiperen in veel gevallen daarop door te reorganiseren. Klantvriendelijkheid, resultaatgerichtheid en continue output staan dan hoog in hun vaandel. Een organisatiecoach is belangrijk in dit soort trajecten. Om die succesvol te laten zijn, is het de kunst een aanpak te vinden die aansluit bij de organisatie, bij de situatie waarin de organisatie zit en bij de mensen die er werken. Een aanpak die bij de medewerkers eigenaarschap van binnenuit doet ontstaan. Spreekt dit jou aan en zie je voor jezelf een carrière hierin weggelegd, meld je dan aan voor de post-hbo-opleiding Organisatiecoach van The Hague Graduate School.

Bekijk hier de FAQ's over het coronavirus.

In het kort

De Haagse Hogeschool biedt opleidingen aan die sterk zijn georiënteerd op de beroepspraktijk. Dat geldt ook voor deze post-hbo-opleiding Organisatiecoaching. Wij delen met je de kennis die je nodig hebt om een leer- en verandertraject binnen een organisatie professioneel vorm te geven. Je leert de betrokkenen als uitgangspunt te nemen voor een veranderproces. Hun denk- en daadkracht, hun talenten en kwaliteiten leer je volop in te zetten. Onder begeleiding van een ervaren docent ga je aan de slag in kleine practicumgroepen. Daar kun je direct de opgedane kennis in de praktijk brengen. Je oefent daar ook je vaardigheden als organisatiecoach op basis van verschillende cases. Met andere cursisten leer je hefbomen te ontwikkelen. Daarmee help je organisaties om zich te vernieuwen. Daarmee kun je ook betrokkenen binnen een veranderproces helpen hun leervermogen te vergroten.

Begeleiding

Je krijgt in deze opleiding de opdracht om als aankomend organisatiecoach een verandertraject binnen een organisatie te begeleiden. Daaraan besteed je minimaal tachtig uur. Circa twintig uur ben je daarnaast bezig om een organisatie in een tweede traject te begeleiden. In beide trajecten zet je de kennis en ervaring van de betrokkenen zo goed mogelijk in. Je leert hen zelf het resultaat van de verandering in te vullen. Met andere cursisten neem je deel aan intervisiegroepen. Daarin worden ervaringen uitgewisseld. Je ontwikkelt zo een brede kijk op organisatiecoaching. Daarnaast leer je te reflecteren op je eigen handelen. Tijdens de opleiding ontwikkel je je eigen coachingsstijl.

Verbreding

The Hague Graduate School biedt jou de kans om je kennis en vaardigheden te verbreden in andere toepassingen. Als je wilt, kun je de opleiding Organisatiecoaching uitbreiden met Individueel Coaching en/of Teamcoaching. Ook deze opleidingen zijn erkend door de ST!R. De post-hbo-opleiding Organisatiecoaching wordt ook erkend door de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC), de beroepsvereniging voor organisatiecoaches.

Blended Learning

Alle opleidingen van The Hague Graduate School worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Lees meer over blended learning onderwijs en hoe The Hague Graduate School dat toepast.

Voor jou?

Je bent een professional met een hbo-werk- en denkniveau en hebt minimaal vier jaar werkervaring. Het kan zijn dat je teamleider, werkbegeleider of studentcoach of HR-businesspartner bent. Je werkt in ieder geval altijd met mensen. In je functie wil je verder focussen op de relatie tussen mens en organisatie. Hoe haal je het beste uit jouw mensen? Hoe zorg je er tegelijkertijd voor dat een veranderende organisatie zo snel mogelijk weer goed functioneert? Je wilt daarover graag veel meer leren, maar óók je coachingsvaardigheden verder vergroten. Daarom zoek je een erkende coachingsopleiding. De post-hbo-opleiding Organisatiecoaching van The Hague Graduate School is theoretisch goed onderbouwd, zeer praktijkgericht en erkend door de St!R, het onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland.

Jouw investering

In tijd:

 • Lessen: om de week 6 uur op maandag
 • Zelfstudie per week: gemiddeld 13 tot 15 uur
 • Totale per week: maximaal 19 tot 21 uur
 • Duur totale studie: 7 maanden

In geld:

 • Betaling in één keer: € 4.725
 • Betaling in termijnen: € 4.975
 • Boeken: € 160
 • Totale kosten: € 4.885 tot € 4.935

Handig om te weten: 

 • Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen.
 • Je organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
 • Voor particulieren zijn de kosten voorlopig nog fiscaal aftrekbaar met een eigen drempel van € 250.
 • Voor actuele informatie bel je met de Belastingtelefoon 0800-0543. Meer informatie over de regeling vind je bij de Belastingdienst.

Het resultaat

Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:

 • krijg je het post-hbo-certificaat van De Haagse Hogeschool;
 • kun je met dit certificaat je laten inschrijven bij de St!R. Je bent dan ‘erkend organisatiecoach’;
 • bezit je de kennis en vaardigheden om een organisatie effectief en professioneel te begeleiden in een snel veranderende omgeving;
 • kun je doorgroeien naar een functie als intern organisatiecoach of je vestigen als zelfstandig organisatiecoach. Veel HR-professionals, consultants of adviseurs kiezen ervoor om organisatiecoach in te zetten als hun specialisatie;
 • kun je doorgaan met de opleiding Individueel Coaching of Teamcoaching;
 • ontvang je van de beroepsorganisatie voor coaches NOBCO 20 punten in het kader van de permanente educatie (PE).

Ervaringen

“Hoe zit een organisatie in elkaar? Wat drijft mensen? Dat waren vragen die ik had als teamleider. Om daar meer over te weten te komen, wilde ik oorspronkelijk alleen de post-hbo-opleiding Teamcoaching gaan volgen. Maar al doende greep de stof me zo, dat ik besloot om daarna ook de post-hbo-opleiding Organisatiecoaching te gaan doen. In deze opleidingen leer je vanuit verschillende perspectieven kijken naar de werkvloer, de mensen daarop en de tussenlaag.”

Student Organisatiecoaching

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van jouw organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Wil je meer weten over de opleidingen van The Hague Graduate School? Neem dan contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 445 8900). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.

Meer informatie of direct aanmelden?