Start
 • 13 oktober 2021
Duur
 • 5 maanden
Kosten
 • € 2.475
Locatie
 • De Haagse Hogeschool, vestiging Poseidon
Type opleiding
 • Post-hbo-opleiding
Tijdsinvestering
 • 7,5 uur per week
Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

 • Organisaties veranderen steeds vaker op basis van projecten. U bent daarbij betrokken. In een overzichtelijk traject krijgt u inzicht in de belangrijkste onderdelen van projectmanagement.
 • U krijgt les van docenten die dagelijks werkzaam zijn binnen de volle breedte van het vakgebied.
 • De opleiding is gebaseerd op het internationaal geaccepteerde IPMA-framework.
 • U hebt de mogelijkheid om na de opleiding een volgende stap op die standaard te zetten.

Organisaties veranderen steeds vaker met behulp van projecten. In uw werksituatie bent u daarbij betrokken. Vanuit die context zoekt u gericht naar verdieping en verbreding van uw kennis over projectmanagement. Daarnaast wilt u uw skills vergroten. De kwalitatief hoogwaardige post-hbo-opleiding Praktisch Projectmanagement is dan voor u een eerste stap. Hierin leert u meer over zowel de technische als de zachte kant van projectmanagement. Dus over zaken als de beheersing van geld, tijd en kwaliteit. Maar ook over omgaan met macht, weerstand en leiderschap in uw omgeving. Daarnaast biedt de opleiding ruimte om te leren van elkaar. Tijdens de colleges maakt u deel uit van een kleine groep professionals uit verschillende branches die hun ervaringen uitwisselen met drie ervaren docenten. Leren van elkaar is een centraal thema in de opleiding. Praktisch Projectmanagement is competentiegericht en niet zomaar een methodisch kunstje.

Bekijk hier de FAQ's over het coronavirus.

In het kort

Deze opleiding staat dicht bij de praktijk. De theorie die u thuis bestudeerd hebt, is de onderliggende kennis die u nodig hebt om de colleges te volgen. Vanuit uw werksituatie brengt u cases in die gezamenlijk worden besproken. U wordt uitgenodigd om na elk college de theorie en de nieuwe inzichten te spiegelen aan uw eigen werksituatie. Hoe wordt de theorie daar toegepast? Wat vindt u daarvan? U leert zo steeds meer wat u met de theorie kunt doen. Als eindopdracht schrijft u een auditrapport over een plan van aanpak uit uw eigen organisatie.

Uw medestudenten komen uit allerlei branches. U ervaart in de behandeling van de cases hoe projectmanagement toegepast wordt in diverse organisaties en vanuit verschillende perspectieven. Het is belangrijk dat u van uw werkgever de ruimte en het commitment krijgt om de aangereikte theorieën te toetsen in uw eigen werkomgeving.

De opleiding Praktisch Projectmanagement aan The Hague Graduate School is gebaseerd op het branche-overstijgende, internationale IPMA-framework. IPMA staat voor The International Project Management Association. Na de opleiding kunt u deelnemen aan het examen voor een IPMA-C of D-certificaat. Deze certificaten worden in circa veertig landen erkend.

Blended Learning

Alle opleidingen van The Hague Graduate School worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Lees meer over blended learning onderwijs en hoe The Hague Graduate School dat toepast.

Voor u?

Wanneer is de opleiding Praktisch Projectmanagement een goede keuze voor u? Als u in uw werksituatie de ambitie en behoefte voelt om uw kennis van projectmanagement te verdiepen en te verbreden. Als u gericht bezig wilt zijn met uw persoonlijke ontwikkeling in relatie tot leiderschap. En als u uw opgedane inzichten graag wilt delen met en spiegelen aan uw betrokken medestudenten en docenten.

Programma

Module 1

Kennismaken, inleiding en werken met projecten

Module 2

Beheersing van tijd en geld I

Module 3

Beheersing van tijd en geld II

Module 4

Omgaan met kwaliteit en risico’s

Module 5

Stakeholdermanagement en Communicatie I

Module 6

Stakeholdermanagement en Communicatie II

Module 7

Leiderschap en weerstand

Module 8

Goed opdrachtgeverschap

Module 9

Presentatie eindopdracht

Uw investering

In tijd:

 • Lessen per week: om de week 2,5 uur op woensdagavond
 • Zelfstudie per week: 4 tot 5 uur
 • Totale investering per week: 7,5 uur
 • Totale duur studie: 5 maanden

In geld:

 • Betaling in één keer: € 2.475
 • Boeken: circa € 200
 • Totale kosten: € 2.675

Handig om te weten: 

 • Over deze opleiding hoeft u geen btw te betalen.
 • Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
 • Voor particulieren zijn de kosten voorlopig nog fiscaal aftrekbaar met een eigen drempel van € 250.
 • Voor actuele informatie belt u met de Belastingtelefoon 0800-0543. Meer informatie over de regeling vindt u bij de Belastingdienst.

Toelatingscriteria

Om de post-hbo-opleiding Praktisch projectmanagement te volgen, moet u beschikken over hbo-werk- en -denkniveau en 2 jaar relevante werkervaring. Daarnaast krijgt u een intakegesprek. Hierin bespreken we onder andere uw motivatie en startkwalificaties. Ook kijken we of de opleiding aansluit bij uw eigen ambities. Om het maximale uit deze opleiding te halen, is het nodig dat u tijdens de lesperiode actief betrokken bent bij een project.

Het resultaat

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond krijgt u:

 • het post-hbo-diploma Praktisch Projectmanagement van The Hague Graduate School;
 • hebt u in kennis- en competentieniveau een stap gezet richting IPMA C en/of D.

Ervaringen

“Wat ik zo boeiend vind aan de opleiding projectmanagement is dat het gaat over een technische én de zachte kant. In deze opleiding besteden we aandacht aan beide kanten. Dus gaat het over de beheersing van geld, tijd en kwaliteit. Maar we hebben het nadrukkelijk ook over uzelf in relatie tot succesvol zijn. Over leiderschap, omgaan met weerstand en over kansen voor persoonlijke groei.”

Danny van der Meiden
Docent Praktisch Projectmanagement

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wilt u een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van uw organisatie? Wij denken graag met u mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Wilt u meer weten over de opleidingen van The Hague Graduate School? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 445 8900). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.

Meer informatie of direct aanmelden?