Start
 • donderdag 21 september 2023
Duur
 • 9 maanden
Kosten
 • € 9.000,-
Locatie
 • De Haagse Hogeschool, vestiging Poseidon
Type opleiding
 • Post-hbo-opleiding
Tijdsinvestering
 • 9 tot 14 uur per week
Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

 •  U wilt gaan beschikken over een goede basis in risicobeheersing.
 • Voor u is risicomanagement een structureel middel om uw organisatiedoelen te behalen.
 • U wilt de opgedane kennis direct in praktijk kunnen brengen.
 • U wilt een opleiding risicomanagement volgen met veel aandacht voor het menselijk aspect.

De registeropleiding Risicomanagement aan The Hague Graduate School – een onderdeel van De Haage Hogeschool – is bijzonder praktijkgericht. U gaat op donderdag naar school, maar u bent ook op uw werk bezig met opdrachten vanuit de opleiding. Studie en werk zijn in ruime mate aan elkaar verbonden. Tijdens uw studie wordt de benodigde theorie aangereikt. Omdat de meeste docenten binnen hun specialisme werkzaam zijn in grote bedrijven of bij de overheid, krijgt u actuele voorbeelden uit de praktijk aangeboden. Vervolgens werkt u binnen uw eigen werkomgeving opdrachten uit, waarbij u gebruikmaakt van de aangereikte theorie en praktijkvoorbeelden. Door deze aanpak bent u uitstekend in staat om het geleerde direct toe te passen. Na de studie bent u volledig toegerust om in die omgeving een leidende rol op u te nemen.

Diverse cases

Uw medestudenten zijn even gemotiveerd als u. Maar zij komen wel uit heel verschillende branches. U krijgt dus tijdens uw studie te maken met zeer afwisselende cases, spelend bij de overheid, in non-profitorganisaties of financiële dienstverlening óf in de wereld van bijvoorbeeld de maakindustrie. Dit verbreedt uw horizon aanzienlijk. U zult merken dat u kennis opdoet en vaardigheden oefent in een prettige wisselwerking tussen studenten en docenten. Studenten ervaren dit als uiterst leerzaam.

Registeropleiding

Deze opleiding aan The Hague Graduate School heeft een strenge kwaliteitstoets ondergaan. Wij kunnen daarom de kwaliteit ervan garanderen. De opleiding is geënt op de nieuwste inzichten en (inter)nationale normen. U maakt kennis met allerlei managementmodellen en leert hoe u die succesvol in praktijk kunt brengen. Deze post-hbo-opleiding is tevens een registeropleiding, erkend door de branche. De post-hbo-opleiding Risicomanagement geeft u ook toegang tot het Genootschap voor Risicomanagement.

In het kort

Iedere organisatie krijgt kansen. Aan de verzilvering daarvan zijn altijd risico’s verbonden. U wilt de bedreigingen en de kansen binnen uw organisatie in kaart brengen. Niet alleen dat: voorzien van een onderbouwde strategie wilt u het risicobeleid óók vormgeven. Om dat te kunnen doen, wilt u uw theoretische kennis vergroten en uw praktische vaardigheden verstevigen. De post-hbo-opleiding Risicomanagement geeft u alle handvatten die u daarvoor nodig hebt. U brengt de realisatie van de organisatiedoelen dichterbij door structureel risicomanagement toe te passen. Als specialist maakt u straks uw organisatie wegwijs in de mogelijkheden die risicomanagement biedt. U bent na de afronding van de studie uitstekend in staat om collega’s, raad van bestuur of managementteam een onderbouwd advies te geven over de implementatie ervan.

Blended Learning

Alle opleidingen van The Hague Graduate School worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Lees meer over blended learning onderwijs en hoe The Hague Graduate School dat toepast.

Voor u?

U bent een professional met ambities. Zo wilt u veel meer te weten komen over risicobeheersing. Het kan zijn dat u controller bent of beveiligingsdeskundige. Het kan ook zijn dat uw toegevoegde waarde op dit moment in een andere functie ligt. In ieder geval ziet u risicomanagement als een structureel middel om de doelen van uw organisatie te behalen. In uw huidige functie kunt u de verschillende interne belangen scherp onderscheiden. Kunt u zien wie welke focus en voorkeuren heeft. U hebt ook oog voor omgevingsfactoren die van invloed zijn op de doelen. Dit alles wilt u graag in een theoretisch kader plaatsen, waarbij u gebruik kunt maken van de praktijkervaring van anderen.

Programma

Module

Risk Management Skills

Module

Enterprise & Operations

Module

Financial Risk Management

Module

Business Continuity Management

Module

Governance, Risk & Compliance

Module

IT Risk Management

Module

Research Methodology

Scriptie

Uw investering

In tijd:

 • Lessen per week: 4 uur, op donderdag
 • Zelfstudie per week: 5 tot 10 uur
 • Totaal per week: 9 tot 14 uur
 • Duur totale studie: 9 maanden

In geld:

 • Betaling in één keer: € 9.000
 • Betaling in termijnen: € 9.250
 • Boeken: € 250

Handig om te weten:

 • Over deze registeropleiding hoeft u geen btw te betalen.
 • Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Toelatingscriteria

Om de post-hbo-opleiding Risicomanagement te mogen volgen, moet u beschikken over hbo-werk- en -denkniveau en minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Daarnaast krijgt u een intakegesprek, waarin onder meer uw motivatie en ambities aan bod komen.

Het resultaat

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

 • ontvangt u een waardevol post-hbo-diploma van The Hague Graduate School;
 • krijgt u toegang tot het genootschap van risicomanagers;
 • kunt u uw toegevoegde waarde op het gebied van risicomanagement en kansenbenutting gebruiken in uw werk.

Ervaringen

“Risicomanagement heeft baat bij creatief denken, de menselijke maat en een kritisch oog voor de omgeving. Daar speelt de post-hbo-opleiding Risicomanagement uitstekend op in. Risicomanagement anno nu is een vak apart. Studenten krijgen een instrumentarium aangereikt dat naadloos aansluit bij de ontwikkelingen in de samenleving en op de werkvloer. De docenten vertalen de gebeurtenissen in de praktijk naar didactische modellen, waarvan de studenten direct kunnen profiteren. Het is een opleiding waar u als professional écht iets aan hebt."

Lourens van der Linden
Programmamanager Master en Post-hbo Risicomanagement

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wilt u een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van uw organisatie? Wij denken graag met u mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Wilt u meer weten over de opleidingen van The Hague Graduate School? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 445 8900). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.

Meer informatie of direct aanmelden?