• 21 september 2021

• U ontwikkelt een visie op het gebied van duurzaam vastgoed.
  • U leert een waardevolle value-case te bouwen voor vastgoedchallenges.
  • U wordt vertrouwd met meervoudige waardebenadering van vastgoed.
  • Na succesvolle afronding ontvangt u een waardevol post-hbo-certificaat.

Bent u toe aan de volgende stap in uw vastgoedcarrière? De post-hbo-opleiding Toekomstbestendig Vastgoed speelt in op het dynamische werkveld waar vastgoedprofessionals mee te maken hebben en besteedt aandacht aan duurzaamheid, circulariteit en innovatie. Deze vastgoed opleiding verdiept en verbreedt uw kennis op het gebied van vastgoed. Wilt u de ‘next step’ in uw carrière maken? Dan is deze opleiding een uitgelezen kans. Onderscheid uzelf en lever na afloop als vastgoedprofessional een belangrijke bijdrage aan een duurzame vastgoedsector.

Duurzaam Vastgoed heeft de toekomst. Duurzaam vastgoed is waardebestendig en levert een hoger rendement op voor beleggers en de maatschappij. De objecten zijn hierdoor beter verhuurbaar en couranter. Verduurzaming is daarnaast niet langer vrijblijvend. Wij bestuderen vastgoed binnen haar context en gaan bij de (her)ontwikkeling en exploitatie op zoek naar duurzame oplossingen voor het gebied en de gebruikers van het vastgoed.

Wij zijn er trots op dat de post-hbo-opleiding Toekomstbestendig Vastgoed van The Hague Graduate School (onderdeel van De Haagse Hogeschool) beantwoordt aan de maatschappelijke verduurzamingsvraag van vastgoed. Wij zien mogelijkheden om met vastgoed een meervoudige waardecreatie te realiseren en spelen daar in de lesstof direct op in.

U hebt een mooie baan op hbo-niveau. U heeft passie voor vastgoed en wilt de volgende stap in uw carrière maken. De post-hbo-opleiding Toekomstbestendig Vastgoed is speciaal voor jonge professionals die een hbo-opleiding hebben afgerond en circa 2 jaar werkzaam zijn in het vastgoed of hier affiniteit mee hebben. Professionals die graag op een interactieve manier leren en commerciële en maatschappelijke uitdagingen niet uit de weg gaan.

Het programma bestaat uit twee vraaggestuurde vastgoed challenges:

1. Commerciële vastgoed challenge
  2. Maatschappelijke vastgoed challenge

Vraaggestuurd onderwijs

De aanpak van de vraaggestuurde onderwijsvorm kenmerkt zich door de samenwerking van de studenten en vakdocenten in teams. Per team worden vragen geformuleerd. Op basis daarvan ontvangt het team extra informatie en handvatten om verder te werken. Er vinden geen standaard presentaties in klassikale vorm plaats maar in de afronding van de opleiding wordt de opgedane kennis wel gedeeld met de medestudenten.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van de student onder andere tijdens de 1-op-1 gesprekken met de kerndocenten.

Per challenge volgt u zeven modules

Dat betekent dat u gedurende de duur van de opleiding (4 maanden) alle modules twee keer, maar dan toegespitst op de betreffende challenge, doorloopt.

Module 1. Meervoudige waarde benadering van vastgoed
Module 2. Principes van gebieds-, projectontwikkeling en stakeholders
Module 3. Financiën en rendement van vastgoed
Module 4. Ethische aspecten en dilemma’s
Module 5. Toekomstbestendige bouwkundige condities en installaties
Module 6. Duurzaamheid en energiemanagement
Module 7. Risico en juridische aspecten van het vastgoed

• Lessen per week: elke dinsdag van 14.00 uur tot 20.00 uur.
    • Zelfstudie per week: 9 uur
    • Totaal per week: 15 uur
    • Duur totale studie: 4 maanden

• Betaling in drie termijnen: € 5.050
    • Boeken: inbegrepen in het lesgeld
    • Totale kosten: € 4.900 tot € 5.050

• Uw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
    • Voor particulieren zijn de kosten vooralsnog fiscaal aftrekbaar met een eigen drempel van € 250.

Om de post-hbo-opleiding Toekomstbestendig Vastgoed te volgen bent u in het bezit van een hbo-diploma, aangevuld met circa 2 jaar werkervaring in de vastgoedbranche.

Wanneer u deze opleiding succesvol hebt afgerond:

• krijgt u een waardevol post-hbo-certificaat van The Hague Graduate School;
    • kunt u zich profileren als vastgoedprofessional met een duurzame visie;
    • bent u een volwaardige, competente gesprekspartner op diverse niveaus;
    • na de opleiding weet u hoe u een value-case bouwt voor diverse vastgoedchallenges.