Aanmelden en inschrijven

U heeft een masteropleiding, post-hbo-opleiding, mastermodule of masterclass gekozen. De eerste stap van een investering in uw toekomst. Om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan, is het nodig u aan te melden en in te schrijven.

Hieronder bieden we u twee stappenplannen aan. Het eerste plan is relevant wanneer u een masteropleiding heeft gekozen. Het tweede voor wanneer uw keuze is gevallen op een post-hbo-opleiding, mastermodule of masterclass.

Let op!

U leest hieronder over Osiris en Studielink. Osiris is het studentenregistratiesysteem van De Haagse Hogeschool. Studielink is het landelijk aanmeldsysteem voor het hoger onderwijs.

Masteropleiding

1. Registreert u zich online voor de masteropleiding van uw keuze via Studielink. Als u dat heeft gedaan, krijgt u een bevestigingsmail en uw inloggegevens voor Osiris: het administratieportaal waar wij uw toelaatbaarheid verder gaan toetsen.
  2. De deadline waarmee u te maken krijgt, is: 31 augustus - voor wie komt uit de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte (EER); 31 mei – voor wie komt uit een land dat daar niet toe behoort. Bent u niet zeker welke landen tot de EER behoren? Kijk dan op deze website.
  3. Osiris zal u vragen om een aantal digitale kopieën, bijvoorbeeld van uw cv en uw hoogstgenoten diploma en bijbehorende cijferlijst. Wij vragen u die te uploaden. We zullen ze gebruiken voor het toelatingsproces. Het toelatingsproces zal twee tot vier weken in beslag nemen.
  4. Indien u toelaatbaar bent op basis van vooropleiding, relevante werkervaring, motivatie en eventueel Engelse taalvaardigheid, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Dat zal plaatsvinden op locatie op The Hague Graduate School of online. Tijdens dit gesprek kunt u woorden geven aan uw ambities en motivatie om de master te volgen. U kunt ook de vragen stellen die u nog heeft. Verloopt dit gesprek voor beide partijen positief, dan wordt u toegelaten. U ontvangt twee weken van tevoren de startbrief met alle informatie die u nodig heeft om te starten.
  5. Voor Nederlandse masters geldt officiële inschrijving als we de keuze van uw betaling hebben ontvangen. Als EU-student hoeft u verder niets te doen op het terrein van immigratie. Per e-mail bevestigen we dat u bent toegelaten tot de masteropleiding. Als de werkgever de opleiding bekostigd, zal er ook tijdens het inschrijfproces om een ingevulde werkgeversverklaring worden gevraagd. Hierbij het PDF om deze uit te printen. Deze zal u zodra ingevuld ook kunnen uploaden tijdens of na uw aanmelding. Per e-mail bevestigen we dat u bent toegelaten tot de opleiding.

Voor non-EER studenten volgt nog een aanvullend aanmeldingstraject. Daarover informeren we u op deze pagina

Post-hbo, mastermodule of masterclass

Let op: Wilt u een mastermodule volgen, dan moet u wonen en werken in Nederland of beschikken over een geldig visum.

1. Registreert u zich online voor een post-hbo-opleiding, mastermodule of masterclass via Osiris. Daarna ontvangt u een bevestigingsmail.
    2. Osiris zal u vragen om een aantal digitale kopieën, bijvoorbeeld van uw cv en uw hoogstgenoten diploma en bijbehorende cijferlijst. Wij vragen u die te uploaden. We zullen ze gebruiken bij onze evaluatie. Dit evaluatieproces zal twee tot vier weken in beslag nemen.
    3. Indien u toelaatbaar bent op basis van vooropleiding, relevante werkervaring, motivatie en eventueel Engelse taalvaardigheid, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Dat zal plaatsvinden op locatie op The Hague Graduate School of online. Tijdens dit gesprek kunt u woorden geven aan uw ambities en motivatie om de post-hbo-opleiding, mastermodule of masterclass te volgen. U kunt ook de vragen stellen die u nog heeft. Verloopt dit gesprek voor beide partijen positief, dan wordt u toegelaten. U ontvangt twee weken van tevoren de startbrief met alle informatie die u nodig heeft om te starten.
    4. U bent pas officieel ingeschreven wanneer we de keuze van betaling hebben ontvangen. Als de werkgever de opleiding bekostigd, zal er ook tijdens het inschrijfproces om een ingevulde werkgeversverklaring worden gevraagd. Hierbij het PDF om deze uit te printen. Deze zal u zodra ingevuld ook kunnen uploaden tijdens of na uw aanmelding. Per e-mail bevestigen we dat u bent toegelaten tot de opleiding.

Inschrijfvoorwaarden

Bent u geïnteresseerd in de voorwaarden voor inschrijving? Klik dan op voorgaande link.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 445 8900). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.