Opleidingskosten

Kosten

Studeren aan The Hague Graduate School is investeren in uw toekomst. Die investering kan per opleiding verschillen. Bij een groot aantal opleidingen kunt u die investering spreiden over 3 termijnen. Betalen ineens levert u uiteindelijk wat meer voordeel op.

Duurt uw studie 2 jaar, dan mag u uw investering spreiden over 6 termijnen. Is de totale investering lager dan € 3.000 dan vervalt de optie om die te spreiden in termijnen.

Bekostigd of niet-bekostigd

In Nederland bestaan bekostigde en niet-bekostigde masters. Voor de bekostigde masters stelt de overheid jaarlijks het wettelijk collegegeld vast en voor de niet-bekostigde wordt het collegegeld door de instelling bepaald. The Hague Graduate School heeft voornamelijk niet-bekostigde masters in haar aanbod. Een aantal bekostigde masters is in ontwikkeling, net als een aantal doorstroommasters. Lees meer over bekostigde en niet-bekostigde masters.

Handig om te weten

Fiscaal

  • Onze opleidingen zijn alle vrijgesteld van btw. 
  • Uw organisatie kan uw studie-investering integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
  • Voor particulieren zijn de kosten voorlopig nog fiscaal aftrekbaar met een eigen drempel van € 250 en een maximum van € 15.000 per jaar.
  • Voor actuele informatie belt u met de Belastingtelefoon 0800-0543. Meer informatie over de regeling vindt u bij de Belastingdienst.

Beurzen

  • Heeft u een onderwijsbevoegdheid of bent u leraar in het hbo en heeft u minimaal een bachelordiploma, dan kunt u aanspraak maken op de lerarenbeurs. Deze beurs geldt alleen voor masteropleidingen. Voor meer informatie klikt u op voorgaande link.
  • Doet u een masteropleiding, dan kunt u mogelijk gebruikmaken van een Levenlanglerenkrediet. Meer informatie daarover vindt u via voorgaande link.
  • Voor studenten die geïnteresseerd zijn in een master zijn er ook verschillende scholarship mogelijkheden. Meer informatie hierover vindt u door te klikken op voorgaande link.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 445 8900). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.