Opleidingskosten

Studeren aan The Hague Graduate School is investeren in uw toekomst. Die investering kan per opleiding verschillen. Bij een groot aantal opleidingen kunt u die investering spreiden over 3 termijnen. Betalen ineens levert u uiteindelijk wat meer voordeel op.

Duurt uw studie 2 jaar, dan mag u uw investering spreiden over 6 termijnen. Is de totale investering lager dan € 3.000 dan vervalt de optie om die te spreiden in termijnen.

Bekostigd of niet-bekostigd

In Nederland bestaan bekostigde en niet-bekostigde masters. Voor de bekostigde masters stelt de overheid jaarlijks het wettelijk collegegeld vast en voor de niet-bekostigde wordt het collegegeld door de instelling bepaald. The Hague Graduate School heeft voornamelijk niet-bekostigde masters in haar aanbod. Een aantal bekostigde masters is in ontwikkeling, net als een aantal doorstroommasters. Lees meer over bekostigde en niet-bekostigde masters.

STAP en The Hague Graduate School

STAP is een regeling van de overheid. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is een vergoeding van de overheid van maximaal € 1.000,- die volwassenen kunnen inzetten voor het volgen van een opleiding, cursus of training. Je kunt het STAP-budget aanvragen en één keer per kalenderjaar toegekend krijgen via het UWV. Deze nieuwe STAP-regeling vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten. De regeling is bedoeld voor studenten die nog niet gestart zijn met de opleiding op het moment van de STAP-aanvraag. Wil je meer weten over het STAP-budget, kijk op de website van het UWV of de website van de Rijksoverheid.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om gebruik te maken van de STAP-regeling voor het opleidingsaanbod van De Haagse Hogeschool en daarbij ook The Hague Graduate School. De Haagse werkt er hard aan om het gebruik van STAP mogelijk te maken voor onze deeltijdopleidingen en een deel van ons cursorisch aanbod. Het streven is dit voor het einde van 2022 gereed te hebben. Zodra daar nieuws over is publiceren we dat op onze website.

Heb je vragen over dit bericht of over aanmelden, kijk dan op de website van De Haagse Hogeschool bij FAQ’s.

Handig om te weten

Fiscaal

• Onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw.
  • Uw organisatie kan uw studie-investering integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Beurzen

• Heeft u een onderwijsbevoegdheid of bent u leraar in het hbo en heeft u minimaal een bachelordiploma, dan kunt u aanspraak maken op de lerarenbeurs. Deze beurs geldt alleen voor masteropleidingen. Voor meer informatie klikt u op voorgaande link.
  • Doet u een masteropleiding, dan kunt u mogelijk gebruikmaken van een Levenlanglerenkrediet. Meer informatie daarover vindt u via voorgaande link.
  • Voor studenten die geïnteresseerd zijn in een master zijn er ook verschillende scholarship mogelijkheden. Meer informatie hierover vindt u door te klikken op voorgaande link.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 445 8900). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.