STAP-budget: volg met subsidie een post-hbo opleiding bij De Haagse Hogeschool

Wat is STAP?

STAP is een regeling van de overheid. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is een vergoeding van de overheid van maximaal € 1.000,- die volwassenen kunnen inzetten voor het volgen van een opleiding, cursus of training. Je kunt het STAP-budget aanvragen en één keer per kalenderjaar toegekend krijgen via het UWV. Deze nieuwe STAP-regeling vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten. De regeling is bedoeld voor studenten die nog niet gestart zijn met de opleiding op het moment van de STAP-aanvraag. Wil je meer weten over het STAP-budget, kijk op de website van het UWV of de website van de Rijksoverheid

Vraag STAP subsidie aan op maandag 2 januari om 10.00 uur

De volgende aanvraagperiode start op maandag 2 januari 2023 om 10:00 uur. Bij De Haagse Hogeschool worden die ronde de volgende opleidingen met STAP subsidie aangeboden (let op de startdata):

Het is van belang dat je direct bij aanvang klaar zit om de subsidie aan te vragen; deze is namelijk snel op.

Voor wie is het STAP budget:

• Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Jouw post-hbo-opleiding start binnen drie maanden na de aanvraagtermijn.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen andere financiering op het gebied van onderwijs, zoals studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.

Hoe vraag je STAP-budget aan?

1. Kies een opleiding met STAP budget

Bekijk welke opleidingen beschikbaar zijn voor het STAP budget. Op maandag 2 januari kan STAP budget worden aangevraagd.

2. Meld je tijdig aan voor een opleiding (voor 21 december)

Bekijk alle informatie over het aanmelden voor een opleiding, cursus of training en meld je aan voor 21 december in het studentenregistratiesysteem van De Haagse Hogeschool Osiris. Daarna ontvang je een bevestigingsmail.

3. De Haagse Hogeschool / The Hague Graduate School verwerkt jouw inschrijving

Als je je hebt aangemeld voor  een opleiding die wordt aangeboden met STAP-budget krijg je een mail met de bevestiging van de aanmelding inclusief link naar het aanvraagformulier voor een STAP-aanmeldbewijs. Dien het formulier voor 21 december in. Na het indienen van het formulier stuurt de hogeschool je het STAP-aanmeldbewijs voor 23 december 2022 per mail toe. Het STAP-aanmeldbewijs moet je uploaden bij het aanvragen van STAP-budget bij het UWV. Dit moet je zelf doen.

4. Vraag direct nadat het aanvraagtijdvak is geopend zelf jouw STAP-budget aan op de website van het UWV (wees er snel bij: op=op!)

Zorg ervoor dat je stipt klaar zit bij het opengaan van het aanvragen bij het UWV. Het volgende aanvraagtijdvak start op maandag 2 januari om 10.00 uur. Het budget is telkens snel uitgeput. Je ontvangt van het UWV bericht zodra het STAP-budget is toegekend of afgewezen.

Belangrijk: de periode tussen jouw aanvraag bij het UWV en de start van je opleiding moet minimaal 4 weken (28 dagen) zijn, ook moet de opleiding die je wilt volgen binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak waarin het STAP-budget is aangevraagd, beginnen.

5. Is het STAP-budget toegekend door het UWV? Dan verrekent De Haagse Hogeschool dit automatisch met de opleidingskosten.

De Haagse Hogeschool ontvangt het aan jou toegekende STAP-budget en verrekent dit met de kosten van je opleiding of cursus.

Heb je vragen over je aanmelding of het STAP-budget?

Heb je vragen over je aanmelding voor je post-hbo opleiding? Neem contact op met  info-thgs@hhs.nl Heb je vragen over het aanmeldbewijs voor het STAP budget? Neem dan contact op met CSI (de Centrale Studenteninschrijving) via csi@hhs.nl.