Toelichting onderwijsaanbod

Wat houdt het in?

De schooltijd ligt achter u. En nog steeds leert u iedere dag. Met de praktijk als uw belangrijkste leerschool. Toch heeft u de behoefte om uw kennis en vaardigheden te verbreden en te verdiepen in de context van de praktijk. Dat kan op verschillende manieren bij The Hague Graduate School, een onderdeel van De Haagse Hogeschool. Op deze pagina geven we u meer algemene informatie over onze masteropleidingen, mastermodules, post-hbo-opleidingen en masterclasses. Bent u op zoek naar een Associate degree of bacheloropleiding in deeltijd? Bekijk het aanbod via hhs.nl/deeltijd

Daarnaast vindt u op deze website ook specifieke informatie per master, mastermodule, post-hbo-opleiding en masterclass.

Blended Learning

Alle opleidingen van The Hague Graduate School worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Per opleiding en onderwerp verschilt de manier hoe hier invulling aan gegeven wordt. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.

De voordelen van blended onderwijs voor u:

• Goed te combineren met werk en privé;
• Interactieve (online) lessen met docenten uit te praktijk en medestudenten;
• In tijden van COVID-19 kan er gestart worden met een post-hbo of masteropleiding.

Werken aan ontwikkeling en ambities

In deze tijd zien we dat veel professionals de ruimte nemen om na te denken over ambities en ontwikkeling. Zit ik nog op de juiste plek? Wil ik mijzelf verder verdiepen in een bepaald onderwerp? Nu is de tijd om dit te onderzoeken. Wij helpen u graag door middel van een vrijblijvend studieadviesgesprek.

Welke maatregelen zijn genomen?

Om op een veilige manier onderwijs te kunnen geven, houden we bij The Hague Graduate School de volgende regels aan:

1. Kleine groepen. Zodat alle deelnemers op juiste afstand van elkaar kunnen deelnemen. De afstanden zijn duidelijk aangegeven op locatie.
2. Check vooraf. Bij deelnemers en docenten op gezondheid.
3. Schoonmaak & hygiëne. Alle materialen en onze locaties worden voor en na de opleiding grondig schoongemaakt. Daarnaast is het verplicht om handen te wassen op onze locatie.
4. Sociale ruimtes. Worden tot nadere orde niet gebruikt. Denk hierbij aan ruimtes om te lunchen, koffie te drinken, enzovoorts. Liften worden alleen noodzakelijk gebruikt en bij de trappen is een routing aangegeven.

Onze masteropleidingen

Een masteropleiding volgen. Het staat al een tijdje op uw wensenlijst. Of misschien stimuleert uw werkgever u om deze uitdaging aan te gaan, omdat u daarmee waarde toevoegt aan uw functioneren. We vertellen u graag waar een masteropleiding van The Hague Graduate School in het algemeen voor staat.

Geaccrediteerd dus kwalitatief hoogwaardig

Allereerst krijgt u bij ons waar voor uw geld. Want al onze masteropleidingen zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Deze organisatie ziet toe op de kwaliteit van het hoger en wetenschappelijk onderwijs in Nederland en Vlaanderen. Zonder deze accreditatie zouden wij geen graden en titels mogen afgeven.

Praktijkgericht

Een masteropleiding volgen bij The Hague Graduate School betekent dat u heel nadrukkelijk de theorie verbindt aan de praktijk. Dat u met gebruikmaking van de theorie toewerkt naar een masterthesis. In die thesis laat u zien dat u de stof beheerst door hem toe te passen in een praktijkgericht onderzoek. Dat onderzoek voert u vaak uit in de organisatie waar u werkzaam bent. De resultaten van de thesis zijn toepasbaar binnen de organisatie waarin u werkt. Een gedeelde opbrengst voor u en voor de organisatie.

Aantal jaren werkervaring

Omdat de praktijk zo belangrijk is in onze masteropleidingen, vereist een deel van onze masteropleidingen een aantal jaren werkervaring. In die gevallen kunt u dus niet direct na uw bachelorstudie doorstromen naar een masterstudie.

Voltijd of deeltijd

The Hague Graduate School biedt zowel voltijd- als deeltijdmasters aan. Met een voltijdmaster investeert u een jaar van uw tijd in uw toekomst; met een deeltijdmaster is dat twee jaar. Kijk bij de master van uw keuze welke opties die heeft.

Mastertitel en -diploma

Heeft u alle modules van de master met succes afgerond en uw masterthesis met overtuiging verdedigd, dan ontvangt u een van de titels master of science (MSc), master of arts (MA) of master of business administration (MBA).

Sommige masteropleidingen leveren u ook permanente educatiepunten (PE-punten) op. Dat is vooral van belang in die branches die van u verwachten dat u door de jaren heen uw deskundigheid actueel en op peil houdt.

Bekostigd of niet-bekostigd

In Nederland bestaan bekostigde en niet-bekostigde masters. Voor de bekostigde masters stelt de overheid jaarlijks het wettelijk collegegeld vast en voor de niet-bekostigde wordt het collegegeld door de instelling bepaald. The Hague Graduate School heeft voornamelijk niet-bekostigde masters in haar aanbod. Een aantal bekostigde masters is in ontwikkeling, net als een aantal doorstroommasters. Lees meer over bekostigde en niet-bekostigde masters.

Bekijk hier alle masteropleidingen.

Onze mastermodules

Het kan zijn dat u om te beginnen een deel van een masteropleiding wilt volgen. Dat kan. U doet dan één of twee modules met steeds een afrondende opdracht. Op die manier doet u juist die kennis op die u op dat moment nodig heeft in uw professionele ontwikkeling. Nadat u zo’n module met succes heeft afgerond, ontvangt u een certificaat. Besluit u na enkele jaren om alsnog de volledige masteropleiding te gaan doen, dan kunt u vrijstelling aanvragen voor de modules die u eerder heeft gevolgd.

Bekijk hier alle mastermodules.

Onze post-hbo-opleidingen

Wat heeft u nodig?

Om een post-hbo-opleiding te kunnen volgen, kunnen twee ontwikkelingsroutes voor u relevant zijn:

  • U werkt al enkele jaren in een functie op hbo-werk- en denkniveau.
  • U heeft een bachelordiploma met een aantal jaren relevante werkervaring.

In een intakegesprek geeft u aan met welke ambitie u de opleiding gaat volgen. De opleiding bepaalt dan of u voldoende bent toegerust om aan de studie te beginnen met een redelijke kans op een succesvolle afronding.

Erkenning

Enkele post-hbo-opleidingen hebben een erkenning. Bijvoorbeeld omdat een opleiding een branchegerelateerde erkenning heeft gekregen. Kijk voor de specifieke registraties en erkenningen op de opleidingspagina’s. Naast eventuele erkenningen van externe instanties, ontvangt u een waardevol post-hbo-certificaat van The Hague Graduate School.

Bekijk hier alle post-hbo-opleidingen.

Onze masterclasses

U zoekt een korte training om uw kennis op te frissen of om nieuwe kennis op te doen. Wellicht is een masterclass dan voor u een goede optie.

Zo’n masterclass maakt geen onderdeel uit van een volledige masteropleiding of van een post-hbo-opleiding. Een masterclass onderscheidt zich ook van een mastermodule. Een korte masterclass van een dag of van enkele dagen biedt u de kans om uw kennis in een bepaald vakgebied te vergroten. Met sommige masterclasses kunt u extra permanente educatiepunten (PE-punten) behalen.

Bekijk hier alle masterclasses.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail (info-thgs@hhs.nl) of telefoon (070 – 445 8900). Wij zijn telefonisch bereikbaar op ma-vrij tussen 8.30 en 17.00 uur.